Suomen lippuja pelloille

26.04.2018

Kotimainen Rani Plast huomioi Suomen 100-vuotisjuhlavuoden tuomalla valkoisen lisäksi sinisen käärintä­kalvon vuoden 2017 markkinoille. Juhlavuoden kampanja mukaisesti Rani Plast lahjoittaa jokaisesta myydystä kampanjarullasta euron Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. Maanviljelijöille ei koidu ylimääräisiä kustannuksia kampanjakalvon ostamisesta.

Suomessa rehupaaleja käytetään miljoonia kappaleita joka vuosi, ja Rani Plastin kampanjan ansiosta muutama prosentti niistä on sinisiä vuonna 2017. Kampanjakalvoa myydään erissä, joissa on yhtä paljon sinisiä ja valkoisia rullia.

– Sen jälkeen on maanviljelijöiden mielikuvituksesta kiinni, millä eri tavoin he paaleja yhdistelevät. Niistähän voi muodostaa esimerkiksi Suomen lipun, sanoo Rani Plastin myyntipäällikkö Harri Furu.

Kampanja ”Sata senttiä, sata vuotta” ­julkistetaan KoneAgria-messuilla Jyväs­kylässä 6.–8.10. Erikoisvärjättyä kalvoa valmistetaan rajoitettu erä, joista suurin osa myydään tavoitteen mukaan heti messujen ­jälkeen.

Rani Plast on Suomen suurin muovikalvon valmistaja, ja yhtiö tuottaa suurimman osan myös suomalaisen maatalouden käyttämästä muovikalvosta. Yritys rakentaa parhaillaan maailman suurinta maatalous­kalvojen tuotanto­linjaa kotikyläänsä Teeri­järvelle.

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita