Rukiin viljelyä halutaan laajentaa

26.04.2018

Ruista on Suomessa kylvössä tällä hetkellä noin 25 000 hehtaaria. Rukiin satotasot ovat nousseet uusien lajikkeiden myötä.
Ruista käytetään Suomessa noin 100 000 tonnia vuodessa eli noin 16–17 kiloa asukasta kohden. Yli puolet käytetystä rukiista tuodaan muualta.

Pro Ruis ry:n 28. tammikuuta järjestämässä seminaarissa alan asiantuntijat korostivat kotimaisen rukiin suosimista.

– Tavoitteenamme on nostaa rukiin viljely Suomessa elin­tarviketeollisuutemme tarvitsemalle tasolle ja parantaa rukiin arvostusta niin kuluttajien kuin viljelijöiden keskuudessa, totesi Pro Ruis ry:n puheenjohtaja Satu Pura.

Myös kuluttajat suosivat kotimaista ruista ja teollisuus pyrkii vastaamaan näihin toiveisiin ja tarpeisiin. Viljelyn laajeneminen on avainasemassa rukiin omavaraisuuden kasvattamisessa ja yhdistys haluaa yhdessä jäsen­yritystensä kanssa tuoda viljelijöille tietoa ja työkaluja rukiin viljelyyn.
 

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita