Konekeskon sopimushuoltorinkiin uusia huoltajia

26.04.2018

Yhdeksän oppilasta saattoi valmiiksi Keskon viidennen kerran järjestetyn sopimus­huoltokoulutuksen syyskuun lopulla Rajamäellä, Nurmijärvellä.

Työtehoseuran (TTS) ja Konekeskon yhdessä järjestämän puolivuotisen Rekry-koulutuksen tarkoitus on kouluttaa Keskon huoltorinkiin lisää mekaanikkoja ja sopimushuoltajia.

Konekeskolla ja Rautakeskolla on yhteensä 130 paikallista maatalouskoneiden huoltopistettä ympäri Suomen. 23 huoltopisteessä yrittäjä lähestyy eläkeikää, mutta vain viidellä heistä on tiedossa jatkaja. Hommia alalla on siis tarjota tulevaisuudessakin. Konekeskon tavoitetilana on saada maahan 100 sopimushuoltoa, jotka sijoittuvat alueellisesti täydentämään omaa K-huoltoa.

Rekry-koulutuksessa opiskeltiin läpi muun muassa Konekeskon ja K-Maatalouden koneet, varaosat, tietokonejärjestelmät sekä teknisten tietojen tietopankit. Rekryn jälkeen oppilaiden oli tarkoitus jatkaa taitojensa hiomista 18 kuukauden oppisopimuksella kotipaikkakuntiensa sopimushuoltoyrityksissä, mutta sen sijaan työt kutsuivat.

Puolet kurssin käyneistä aikoo perustaa oman sopimushuoltoyrityksen, ja kolme heistä onkin saanut vuoden vaihteessa startti­rahan tätä varten. Yksi jatkoi opintoja, ja loput kurssilaiset menivät suoraan palkkatöihin.

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita