Työkoneiden varaosat helposti

26.04.2018

K-maataloudelle rehunkorjuu- ja ympäristönhoitokoneita toimittava Oy Elho Ab on yksi johtavista kotimaisista työkonevalmistajista. Elho on myös voimakkaasti vientiin panostava yritys ja viennin osuus tuotannosta onkin yli kuusi­kymmentä prosenttia.

Yksi menestymisen tekijöistä on Elhon hyvin toimiva jälkimarkkinointipalvelu, mikä pitää sisällään varaosien saatavuuden, dokumentit ja käyttöneuvonnan sekä huolto- ja korjauspalveluiden järjestämisen.

Elho toimittaa vuosittain asiakkailleen yli 65 000 vara­osaa. Tuotannossa on vanhoille koneille omat sarjansa ja uusien koneiden varaosat tehdään konesarjojen yhteydessä. Varaosille on täysin tuotanto-osista erillään oleva varasto ja johtava periaate on, että varastossa on aina kahden vuoden tarve saatavilla.

Vanhoihin konemalleihin Elho pyrkii tarjoamaan asiakasta palvelevia kokonaisratkaisuja yksittäisten osien sijaan. Hankkimalla esimerkiksi niittomurskaimeen koko terä­palkki kerralla saadaan koko kone päivitettyä järkevään hintaan, ja myös koneen jälleenmyyntiarvo kasvaa.

Elhon kaikkien koneiden käyttö- ja varaosakirjat ovat ladattavissa Elhon kotivuilta vapaasti ilman kirjautumisia. Sivu­karttojen avauduttua voidaan valita joko PDF-muoto tai sitten selailla tiedostoa Elhon serveriltä e-book muodossa.

Kotimaassa varaosat ovat saatavana K-varaosa­liikkeiden kautta. Yleisimpiä kulutusosia on tarjolla myös kaikista koneita myyvistä K-maatalouskaupoista. Elho pyrkii lähettämään tilatut varaosat aina saman päivän aikana. Tämä edellyttää tilausta postitoimitukseen ennen kello 14:ää, Matkahuoltoon ennen kello 12:ta ja Kaukokiitoon ennen kello 10:tä. Tehtaalla toimii myös osien nouto­palvelu, mikä hektisenä korjuukautena on erinomainen asia erityisesti urakoitsijoille.

Sadonkorjuusesongeilla K-varaosaliikkeiden varaosapäivystys varmistaa osien saatavuuden. Päivystys toimii myöskin viikonloppuisin ja kulloisistakin päivystysajoista tiedotetaan sekä Elhon että K-maatalouden ja Konekeskon kotisivuilla.

Elho tarjoaa käyttäjille korjuukauden aikana teknistä tukea puhelinneuvontana. Myös tämän palvelun päivystysajoista ja puhelinnumeroista tiedotetaan ennen korjuukautta.

Varsinaisen koneiden huolto- ja korjaustoiminnan tekevät K-sopimushuoltajat. Tämän osalta on erittäin tärkeää, että huoltajilla on tarvittava tietämys koneista ja ajan­tasainen tieto saatavilla. Elho järjestääkin säännöllisesti K-sopimushuoltajille uusien koneiden perus- ja vanhojen koneiden täydennyskoulutuksia tehtaalla Pännäisissä.

 

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita