Tuorein viljelyohjelmatieto valmennuksista

26.04.2018

K-maatalouden viljelyohjelmien koulutus on aktiivista ja monipuolista. Vuosittain myyjät osallistuvat 2–3 valmennukseen. Eri puolilla Suomea järjestetään 12–15 koulutustilaisuutta. Etelä-Suomessa koulutus painottuu enemmän viljaan, kun se Pohjois-Suomessa on enemmän nurmipainotteista. Kaiken kaikkiaan koulutukset suorittaa joka vuosi 120–150 myyjää.

Koulutukset pidetään loppuvuodesta. Silloin myyjillä on viimeisin tieto tuoreessa muistissa, kun asiakas suunnittelee tulevan kauden viljelyä.

Ajankohtaista koulutuksessa Forssassa oli IPM-viljely eli integroitu kasvinsuojelu. Uusissa lajikkeissa paino oli hybridilajikkeissa ja syysöljykasveissa. Lannoituspuolella ajankohtaista on tarkennettu lannoitus. Keskustelua oli myös käyty siitä, miten eri siemenlajikkeet pärjäsivät viime kasvukauden kosteissa oloissa.  

Koulutuksia on järjestetty vuodesta 2006, jolloin viljelyohjelmakonsepti otettiin käyttöön, mutta erilaisia koulutuksia järjestettiin toki aiemminkin.

K-maatalouden koetilan tulokset ovat oleellinen osa konseptia. Kaikki suositukset siitä, mitä viljelyohjelman puitteissa tehdään on testattu käytännössä koetilalla. Tutkittu tieto kiteytyy vuosittaiseen viljelyoppaaseen, joka painetaan sekä ruotsiksi että suomeksi.

Kollegoiden tapaaminen tärkeää

Ville Suominen Häijään K-maataloudesta osallistuu koulutukseen kuudetta kertaa.

 – Koulutuksessa saa tietoa uutuustuotteista ennen ennakkomyyntiä. Myyjän pitää tänä päivänä olla ammattitaitoinen, ja nämä koulutukset auttavat siihen erittäin paljon, sanoo Ville.

– Keskolla onkin hyvät koulutukset, eivätkä ne ole mitään pintaraapaisuja. Viljelyopas käydään läpi perinpohjaisesti. Siinä on hyvin selostettu meidän tuotteet.

Koulutustapahtumassa tapaa myös paljon kollegoita.   

– Tärkeää on tietysti myös tämä yhdessä vietetty aika koulutuksen ulkopuolella. Uusimmille ja nuorimmille tämä on hyvä paikka tutustua muihin ja vaihtaa mielipiteitä.
 

 

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita