Täsmäkoulutuksella maatalouskoneosaajia

26.04.2018

Rajamäellä, Nurmijärvellä on koko kesän ajan opiskeltu tiiviisti maatalouskoneiden saloja. Kyseessä on Työtehoseuran (TTS) ja Konekeskon yhdessä järjestämä Rekry-koulutus, jonka tavoitteena on saada mekaanikkoja ja sopimushuoltajia Konekeskon huoltorinkiin. Kyseessä on jo toinen kerta, kun koulutusohjelma järjestetään TTS:n kanssa, ja neljäs kaikkiaan. Osallistujia puoli vuotta kestävällä kurssilla on seitsemän.

Koulutusohjelman aikana käydään kattavasti läpi eri Konekeskon maatalous- ja ympäristökoneita. Lisäksi tutustutaan K-maatalouden maataloustyökoneisiin. Eri taustoista tulevat opiskelijat ovat päässeet huoltamaan asiakkaiden traktoreita ja puimureita sekä tutustumaan käytännön työharjoitteluissa kotipaikkakunnillaan mekaanikon hommiin.

– Jo eläkkeelle jäänyt entinen konekeskolainen huoltoinsinööri toimii koulutuksen rehtorina, kenttäpäällikkö Matti Kallio kertoo Konekeskolta.

Tällä kertaa koulutukseen osallistuu opiskelijoita Oulun kupeesta, Ikaalisista, Turusta, Haminasta, Porlammilta, ­Karinaisilta ja Järvenpäästä. Osallistujien ikähaarukka vaihtelee 22 vuodesta
42 ikävuoteen.

– Olemme olleet erittäin yllättyneitä ryhmän ammattitaidosta, tasosta ja innostuksesta, Kallio toteaa.

Kuuden kuukauden täsmäkoulutuksen jälkeen kurssilaisilla on tiedossa Konekeskon ja K-maatalouden työkoneet. Samalla he oppivat tietokonejärjestelmät ja muut käytännön työt, kuten varaosien tilaamisen sekä teknisten tietojen tietopankit.

Työllisyyskoulutuksen jälkeen on tarkoitus, että ryhmä jatkaa oppisopimuskoulutuksessa 18 kuukauden ajan työssä oppien ja ”koulun” penkkiä kuluttaen, saaden lisää perustietoa ja viimeisiä teknisiä oppeja. Työharjoittelupaikka pyritään löytämään kotikulmilta.

 

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita