Norjalaiselta kasvinjalostajalta uusia lajikkeita

26.04.2018

Norjalainen Graminor AS on jalostanut useita viljalajikkeita suomalaistenkin viljelijöiden käyttöön. Marika on monelle tuttu kauralajike, samoin kuin monitahoiset rehu- ja tärkkelysohrat Edel ja Vilde.

Graminorin ohralajikkeiden sarja on saanut täydennystä uutuuksista nimeltä Brage, Toria ja Ragna. Suurta suosiota odotetaan erityisesti vuonna 2012 virallisten lajikkeiden luetteloon listatulle Ragnalle, sillä sen laonkestävyys on erinomainen ja satotaso huippuluokkaa.

Rautakesko Oy ja Graminor AS ovat syventäneet yhteistyötään. Kesäkuussa yritykset allekirjoittivat suoran lajike-edustussopimuksen. Aiemmin Graminorin lajikkeita välitti Suomeen SW Seed Keskon kautta. Graminorin materiaalista valitaan yhteistyössä parhaiten Suomeen soveltuvat lajikkeet, joita testataan K-maatalouden koetilalla Hauholla.

– Nyt Graminorin pitkäjänteisen jalostustyön tulokset saadaan hyödynnettyä entistä paremmin suomalaisten viljelijöiden ja elintarviketuotannon käyttöön, sanoo K-maatalouden tutkija Marjo Serenius Hauholta.

 

Tuula Ainasoja

 

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita