Loimaa logistisesti ideaali

26.04.2018

Hardi-kasvinsuojeluruiskujen logistiikkatoiminnan ja maahantulohuollon siirto Loimaalla sijaitsevalle Dometal Oy:lle on lähtenyt hyvin käyntiin. Rautakesko Oy ja maatalous- ja urakointikoneita valmistama Dometal Oy aloittivat yhteistyöstä neuvottelut keväällä. Toiminta käynnistyi elokuussa.

Dometal on laajentanut hallitiloja uutta toimintaa varten. Osin ruiskulogistiikalle varattu 1 000-neliöinen halli valmistui lokakuussa. Ruiskujen varastointiin ulkotilaa on varattu 3 000 neliötä.

Dometalilla ruiskutoiminnasta vastaa logistiikkainsinööri Ville Tikka. Tarvittavat koulutukset hän sai Keskolta syksyn aikana.

– Dometal halusi keskittää ruiskuasiat yhdelle henkilölle, jotta toiminta pysyy selkeästi koordinoituna. Tarvittaessa työväkeä koulutetaan lisää.

Tikan tehtäviin kuuluu ruiskujen maahantulotarkastus, varastointi sekä asiakastoimitusten hoitaminen K-maatalous-ketjulle. Loimaalle ruiskut toimitetaan Hardin tehtaalta Tanskasta valmiiksi koottuina ja testattuina.

Dometalin toimitusjohtaja Mikko Mäkimattilan mukaan toiminnan siirto on järkevää logistisesti, sillä Loimaa sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä. Siirrosta on hyötyä myös asiakkaille, sillä Loimaan seutu on vahvaa maatalousaluetta. Paikalta on helppo toimittaa tavaraa lähialueiden K-maatalouskauppiaille.

– Lähdimme mielellämme vahvistamaan yhteistyötä Rautakeskon kanssa. Jatkossa kehitämme logistiikkapalveluja edelleen. Urakoitsijat tulevat olemaan keskeisessä roolissa, kun isojen ruiskujen ja lisävarusteiden osuus kasvaa, Mäkimattila toteaa.

Teksti Maija Paloposki

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita