Kattila monilla ominaisuuksilla

26.04.2018

Aritermin uusi BioComp-kattilasarja edustaa uusimman biolämmitystekniikan virtauksia. Siinä yhdistyvät huippukorkea hyötysuhde ja pitkälle automatisoidut toiminnot. Järeä 3 bar-keskuslämmityskattila on valmistettu kestävästä erikoiskattilateräksestä. Säteilyhäviöt on minimoitu hyvin eristävällä ja kuumuutta kestävällä kivivillalla. Myös kattilan tilava tuhkatila on eristetty.

BioComp-kattila on varustettu lukuisilla käyttöä helpottavilla ominaisuuksilla. Tehokas lämpimän käyttöveden lämmönsiirrin varmistaa, ettei lämmin käyttövesi lopu kesken. Kattilaan inte­groitu lämmönsiirtimen sekoituspumppu takaa, että kattilavesi ei pääse kerrostumaan. Näillä taataan maksimaalinen lämmön varastointi vesimassaan. Mekaaninen automaattinuohous pitää kattilan konvektorin puhtaana. Puhdistustyö on minimoitu samalla, kun kattilan hyötysuhde pysyy jatkuvasti vastanuohotun kattilan tasolla. Alipaineohjattu savukaasuimuri taas varmistaa vedon riittävyyden vaihtelevissa olosuhteissa – imuri säätyy automaattisesti kulloinkin käytössä olevan tehon mukaisesti. Automaattinen tuhkanpoisto siirtää tulipesän tuhkan ruuveilla omaan helposti tyhjennettävään tuhka-astiaan. Optiona on saatavissa myös konvektorituhkan poisto ruuveilla. Isot ja ergonomisesti muotoillut huoltoluukut helpottavat kattilan käyttöä.

Kattila voidaan varustaa liikkuva-arinaisella Multijet-polttimella. Polttimen korkean lämpötilan erikoisvaluteräksestä valmistetut arinat liikkuvat kaikki suhteessa toisiinsa, näin arinapinta-ala on kauttaaltaan itsepuhdistuva. Arinaratkaisu mahdollistaa joustavasti eri kiinteiden biomassapolttoaineiden käytön. Kattilan syöttöruuvi valitaan kahdesta vaihtoehdosta; pelletti ø114; hake ja muut polttoaineet ø159. Tarkan palamisen varmistavat erilliset ensiö- ja toisioilmapuhaltimet sekä savukaasujen jäännöshappea mittaava lambda-ohjaus. Polttimeen on saatavissa myös automaattisytytys.

Savukaasuimurin voi asentaa joko kattilan taakse tai jommallekummalle puolelle. Asennus käy vaivattomasti vaihtamalla puhdistusluukkujen paikkaa. Savukaasuimuri varmistaa palamisen vaatiman tasaisen alipaineen sekä toimii yhtenä tärkeimmistä takapalosuojista. Kattilaa on saatavissa molemmin puoleisena, polttimen voi siis asentaa joko oikealle tai vasemmalle puolelle mallista riippuen. Polttoainevaraston sijoitus suunnitellaan erikseen, jotta saadaan toimiva kokonaisuus. Aritermilla on valittavissa jousipurkaimet, järeät hydrauliset tankopurkaimet tai pellettikäytössä erilaiset siiloratkaisut.

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita