Arskametalli K-maatalous -ketjun vuoden 2012 tavarantoimittaja

26.04.2018

K-maatalous on valinnut Arskametalli Oy:n vuoden 2012 tavarantoimittajaksi. Viljakuivureita ja -laitteita valmistava somerolainen yritys palkittiin Kone-Forum -näyttelyn yhteydessä Tampereella.

Valinnan perusteina olivat nuoren yritysjohdon voimakas ja määrätietoinen panostaminen liiketoiminnan kehittämiseen. Tämä näkyy niin tuotannossa, tuotantotiloissa, tuotekehityksessä kuin henkilöstössä.  Laatu nähdään kehittämisen perustana ja asiakastyytyväisyys huomioidaan kaikessa toiminnassa. Yhteispeli tehtaan edustajien ja K-maatalouden kanssa on ollut sujuvaa ja rakentavaa.

Janne Käkönen on ollut Arskametallin toimitusjohtaja vuodesta 2010. Vuonna 1958 Isoisänsä Arvon perustamassa yrityksessä hän on kuitenkin ollut mukana jo vuodesta 1997.

– Toimitukset ovat pysyneet aikataulussa ja meillä on K-maatalouden kanssa keskinäinen luottamus. Me ollaan myös määrätietoisesti kehitetty Arskan brändia ja uudistettu kokonaan Arskan nettisivut, Käkönen sanoi.

Arskametallilla on ollut kiirettä viime aikoina.

– Oma organisaatio on perustettu Viroon ja olemme mukana myös Valkovenäjän, Venäjän ja Ukrainan markkinoilla. Ollaan myös palkattu uusia myyntimiehiä ja suunnittelijoita.

Arskametallin tuotteiden tämänvuotinen myynnin kasvu onkin sitten ollut merkittävä. K-maatalouden myynnin lisäys on noin 120 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

– Ilman työntekijöiden suurta panostusta tämä ei olisi ollut mahdollista, siitä kiitos heille.

Arskametallin osastolla Kone-Forumilla kävi kova kuhina. Monet kyselivät Etu-uunista, jonka voi liittää vanhan öljykäyttöisen uunin eteen.

– Öljyn hinta ja kulutus on nyt niin kova että isännät tietävät mistä pitää säästää. Viime vuoden myrskyjen jälkeen on myös haketta ja puuta nurkat täynnä.

Arskametallin Etu-uunissa on lieriönmuotoinen tulipesä ja savukaasut johdetaan lämmönvaihtimeen savukaasuimurin kautta. Tämän takia  Etu-uunin hyötysuhde on 93 prosenttia. Tähän mennessä Etu-uuneja on asennettu parikymmentä.

 

Arskametalli Oy

  • Toimialana viljankuivureiden ja muiden maataloudessa käytettävien koneiden ja laitteiden  valmistus ja myynti
  • Toimitusjohtaja Janne Käkönen
  • Sijainti Somerolla
  • Perustettu 1958
  • Perheyritys
  • 30 työntekijää

 

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita