2012 Viljauutuudet

26.04.2018

BETTINA-kaura

Bettina on Suomen oloihin sopiva kaura SW ­Seediltä Ruotsista. Bettina on lajikekokeiden perusteella päivän Belindaa aikaisempi. Satoisuudeltaan Bettina on lajikelistan paras. Bettina soveltuu viljeltäväksi vyöhykkeillä I - II. Bettinan korrenlujuus, hehtolitrapaino ja sato ovat Belindaa paremmat. Bettina on päässyt Suomen kasvilajikeluetteloon vuonna 2010.

BRAGE -monitahoinen ohra

Brage on kymmenen prosenttia Vildeäkin ­satoisampi rehu- ja tärkkelysohra. Bragen valkuaissato on virallisissa kokeissa ollut kaikista korkein. Sen kasvuaika on Vilden luokkaa. Brage soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille ja viljelyvyöhykkeille I–IV. Brage menestyy myös happamilla mailla.

Bragen korsi on lujuudeltaan monitahoisten ­ohrien parhaimmistoa. Brage on taudinkestävä lajike, etenkin kesto rengaslaikkua vastaan on hyvä. Bragen typpilannoituksen voi mitoittaa ­satoisimpien lajikkeiden mukaiseksi.

SW MITJA -2-tahoinen tärkkelys- ja rehuohra

SW Mitja nostaa aikaisten kaksitahoisten ohralajikkeiden satotason. Mitjan kasvuaika on pari päivää Saanaa myöhäisempi eli 2-tahoisten ohrien aikaisimpia, mutta se on myöhäistä NFC Tippleä satoisampi. Mitja on suurijyväinen ja hehtolitrapainoltaan korkea. Valkuais- ja tärkkelyspitoisuus ovat hyviä.

Mitjan korrenlujuus on kaksitahoisten parhaimmistoa. Kookkaan ja painavan tähkän vuoksi suositellaan laontorjuntaa. Mitjan verkko­laikun- ja lentonoenkestävyys on hyvä. Korkean sato­potentiaalin hyödyntämiseksi lehtilaikkutautien torjuntaa suositellaan.

Luetuimmat jyväset

Lisää luetuimpia artikkeleita