Varaosamyyntiä hoitava Hannu Saarinen (vas.), maatalouden työkoneisiin erikoistunut Harri Lehtinen, yrittäjä Kim Petäjä, oppipoikana hyvin hommat omaksunut Tommi Huhtanen ja pitkän kokemuksen raskaasta kalustosta omaava Sami Helvilä muodostavat taitavan Raskor-tiimin. Lisäksi siihen kuuluu kuvasta puuttuva sihteeri Saara Tani.

Työkonekorjaus on motivaatiolaji

14.11.2018

3/2018
Nuorena miehenä yrittäjäksi ryhtynyt Kim Petäjä on koonnut ympärilleen Raskor-tiimin, joka myy varaosat, huoltaa, korjaa ja tekee tiivistä yhteistyötä konekaupan kanssa.

Isot koneet ovat aina kiinnostaneet Kim Petäjää. Kun raskaan kaluston asennuksiin erikoistunut moottorialiupseeri sai armeijakaverilta vinkin maanrakennuskoneiden huoltomiehen paikasta, oli se menoa Tuusulaan. Osaavalle ja ahkeralle tekijälle riitti kysyntää työpäivien lisäksi illaksi ja viikonlopuiksi.

– Perustin Raskor Oy:n vuonna 2012. Koin, että oli aika siirtyä päätoimiseksi yrittäjäksi.

Silloin 22-vuotias Petäjä sai tehdä töitä tosissaan, jotta rahoitus Lahdesta tarjolle tulleen liiketoiminnan ostamiseksi järjestyi. Kiitos siitä menee lainan myöntäneelle Finnveralle. Sen jälkeen kasvun vuodet ovat seuranneet toistaan 25–50 prosentin vauhdilla, tänä vuonna liikevaihto jopa kaksinkertaistuu ja ­yltää yli miljoonan euron.

– Olen panostanut työntekijöiden motivaatioon, koneiden pitää kiinnostaa aidosti. Nyt minulla on erittäin sitoutunut kuuden hengen tiimi.

Yksi osa tiimiä on varaosamyyntiä pitkällä kokemuksella hoitava Hannu Saarinen, joka tuli yritykseen mukaan TS-Varaosa ja Kone Oy:n oston myötä. Hän toimii Lantmännen Agron Lahden myymälässä sillä ammattitaidolla, tunnollisuudella ja intohimolla, joka on ominaista koko Raskorin henkilöstölle.

Työkoneiden korjauksessa Raskor ja Lantmännen Agro ovat tehneet yhteistyötä lähes alusta asti.

Varaosamyynnin mukaantulo kokonaisuuteen täydensi paletin kattavaksi. Petäjä näkee, että yhteistyö nivoutuu ja kehittyy koko ajan parempaan suuntaan.

– Kun kaikki asiakkaalle tarpeellinen löytyy lähes saman katon alta, on se kaikkien etu. Konemyyjien hyvä työ tuo tekemistä myös meille.

Töitä Petäjän tiimille riittää läpi vuoden, sillä traktoreiden, puimureiden ja muiden maatalouden koneiden lisäksi repertuaariin kuuluvat raskas maanrakennuskalusto ja kiinteistöhuollon työkoneet. ­Yhden henkilön työllistävä huoltoauto palvelee liikenteeseen ja maastoon hyytyneitä koneita helposti ja nopeasti paikan päällä.

Kasvuhakuisella Petäjällä riittää ajatuksia ja suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Nyt päällimmäisenä ovat toimitilaratkaisut – lähekkäin sijaitsevat korjaus- ja varaosatoiminnot olisi hyvä saada ­samaan paikkaan. Se on välttämätöntä kasvun ­kannalta.

Kasvua Petäjä uskoo löytyvän nykyisistä toiminnoista vielä reilusti. Omistaja ja yrittäjä verkostoituu ja seuraa aikaansa innolla ja vetää haalarit päälle muiden työntekijöiden lailla.

Lue lisää

Sopimushuolto Lahti »
Raskor.fi »

3/2018

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita