Syksyllä on eläimen karvoihin katsominen

02.11.2018 // Teksti Elli Nummi

3/2018
Sisäruokintakauden alkaessa ja eläinten siirtyessä laitumilta sisätiloihin tulee ajankohtaiseksi myös eläinten karvapeitteen ajeleminen tai siistiminen talvea varten.

Syksyllä on sopiva hetki hankkia tilalle uusi karvanleikkuri tai tarkistaa vanhan koneen toiminta sekä mahdollisesti vaihtaa terät uusiin.

Lantmännen Agron valikoimissa olevat Liscop-karvanleikkurit ovat taattua saksalaista ammattilaatua. Karvanleikkuukoneet on suunniteltu eri eläinlajien käyttöön, mutta teriä vaihtamalla niiden käyttömahdollisuudet laajenevat. Verkkovirralla toimivista ja akkukäyttöisistä leikkureistamme jokainen löytää varmasti omaan käyttöönsä parhaan leikkurin.

Akkuleikkuri helppoon karvanajoon

Nopeuteen ja helppouteen luottavalle Liscop-akkuleikkuri on loistava valinta. Malleja löytyy moneen tarpeeseen, ja jokaisessa akkuleikkurissa on mukana myös vara-akku. Akkuleikkurin avulla karvanajon voi suorittaa helposti eläimen omalla paikalla tai jopa ulkotiloissa. Liscop Profi Line Mini on valikoiman pienin leikkuri, joka sopii mainiosta niin utarekarvojen ajeluun kuin vasikan sarvenaiheiden klippaamiseen. Leikkurilla on painoa vain 420 grammaa, mutta leikkuuaikaa on jopa 60 minuuttia.

Ympärivuotiseen karvanleikkuuseen naudoille löytyy kahta eri mallia akkukarvanleikkureita. Liscop EQUICLIP Perfect -leikkurissa on pitkä leikkuuaika, mikä sopii tarkempaan trimmaamiseen sekä utarekarvoille. Liscop EQUI LI-ON -karvanleikkurissa on tunnin leikkuuaika, ja se sopii vaikka jokapäiväiseen karvojen ajeluun. Kevyt ja hiljainen karvanleikkuri muuttuu teriä vaihtamalla myös hevosille sopivaksi.

Verkkovirralla tehoa karvanajoon

Karvanleikkurilta tehokkuutta hakevalle verkkovirralla toimivat Liscop-karvanleikkurit ovat paras vaihtoehto. Liscop Profi Line on järein naudoille tarkoitettu karvanleikkuri leikkuunopeudellaan 2 500 kaksoisiskua minuutissa. Ergonominen muotoilu sekä keveys tekevät leikkurista miellyttävän käyttää. Sopii myös likaisille eläimille. Farm-karvanleikkuri sopii kevyempään trimmaamiseen naudoille, sen leikkuunopeus on 2 400 kaksoisiskua minuutissa.

Hevosille valikoimassa on pirteän väriset Liscop Cutli -karvanleikkurit. Hiljainen, kevyt ja tasaisesti ajava leikkuri on hevosille miellyttävä. Se on teholtaan pienempi kuin nautojen leikkurit, mutta 2 200 kaksoisiskua minuutissa takaavat hyvän leikkuujäljen.

Lampaiden keritseminen syksyllä sujuu ammattilaisten suosimalla Liscop Super Profi 3000 -leikkurilla. Tehokas 430-wattinen karvanleikkuri sopii niin pienille kuin suurillekin lammastiloille. Karvanleikkurissa on A5-vakioterät, mutta lisäämällä A54-terät sujuu suurtenkin katraiden keritseminen helposti. Super Profi 3000 -karvanleikkuriin saa myös varaterät A58 sekä A57, jotka on tarkoitettu alpakoiden keritsemiseen.

Liscop-karvanleikkureiden terät ovat huippuluokan työkaluterästä, jonka HRC-luokitus on 62–65. Karvanleikkurit, terät sekä varaosat löydät lähimmästä Lantmännen Agrosta. Liscop-karvanleikkureilla on vuoden takuu.

3/2018

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita