Lämpöä ja valoa talveen

16.01.2017

Airrexin hajuton diesellämmitin toimii 100 prosentin hyötysuhteella. Led-työvalot tuovat käyttömukavuutta ja turvallisuutta.

Korealaisen Airrexin kehittämät diesel-lisälämmittimet tuottavat turvallista infrapunasäteilyä, jota voi käyttää ­moneen eri kohteeseen. Lämmitysvaikutus on nopea, ja patentoitu öljypoltin ja pakoputkisto hyödyntävät polttoaineen sisältämän energian käytännössä 100-prosenttisesti. Se varmistaa infra­punalämmittimen taloudellisuuden ja turvallisuuden.

Täysin lämmitysenergiaksi hyödynnetyn poltto­aineen ansiosta päästöt jäävät niin pieniksi, ettei erillistä, lämmitettävästä tilasta ulos vedettyä pakoputkistoa tarvita. Infrapunalämmittimessä ei muodostu näkyvää liekkiä tai kuumia pakokaasuja, jotka voisivat aiheuttaa tulipalon.

Lämmittimen tuottama lämpö ei ole polttavaa missään vaiheessa, ja lämpö leviää tasaisesti lämmitettävän tilan tai kohteen rakenteisiin. Erillistä puhallinta ei tarvita, eikä lämmitettävä kohde kuumene liikaa, siksi dieseliä tai polttoöljyä käyttävä infrapunalämmitin on hyvin turvallinen. Lisäksi siinä on 12 erilaista turvajärjestelmää.

Lämmittimen käyttöönotto on helppoa, sillä se ei vaadi kiinteää asennusta. Pyörillä kulkevana se on helppo siirtää haluttuun paikkaan.

Airrex-infrapunalämmitin on erittäin hiljainen: sen äänitaso on ainoastaan 48 dB. Se soveltuu käytettäväksi monenlaisissa kohteissa, kuten teollisuushallit, työtilat, konesuojat, tallit, hallit, maalaamot, tauko­tilat, huoltoautot, yleisötapahtumat, korjaamot, terassit, teltat ja rakennustyömaat.

Lämmittimen yksinkertainen rakenne tekee siitä varmatoimisen ja siksi maahantuoja myöntää laitteelle kolmen vuoden takuun.

Led-työvalopaneeleja valmistetaan sekä suoria että kaarevia.

 

Led-valoja työkoneissa

Led-työvalot ovat kehittyneet paljon viime vuosina ja ne ovat yleistyneet myös ajoneuvoissa ja työkoneissa. Hinnat ovat laskeneet ja valot ovat erittäin pitkäikäisiä. Niiden koko ja malli ovat myös muuttuneet vuosien aikana. Markkinoilla on todella voimakastehoisia ja pienikokoisia led-työvaloja, jotka sopivat moneen eri ajoneuvoon ja käyttökohteeseen.

Myös led-työvalopaneelit ovat yleistymässä ja niitä löytyykin eripituisia ja -kokoisia. Työvalopaneeleita on sekä suoria että kaarevia. Niissä voi olla myös erimallisia led-polttimoita. Cree-polttimot ovat valoa ­hajottavia ja Epistar-polttimot antavat erittäin terävän valokuvion. Kun nämä molemmat polttimot asennetaan samaan työvalopaneeliin, sitä kutsutaan combo-valoksi.

Combo-valoa käytetäänkin lähinnä työvalopaneeleissa, johon ledit on asennettu niin, että Epistar-polttimot ovat keskellä ja Cree-polttimot sivuilla. Silloin työvalopaneelin valokuvio on pitkä ja leveä ja siitä syntyy paras mahdollinen valokuvio.

Nykyään suorien työvalopaneelien lisäksi on myös kaarevia työvalopaneeleita, joissa on Cree-ja Epistar-polttimot. Silloin combo-valokuviosta saadaan maksimaalinen hyöty irti. Tämä merkitsee käyttäjälle parempaa työtehoa ja käyttömukavuutta, ja mikä tärkeintä: parempaa turvallisuutta myös muille teillä ja maastossa kulkeville.

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita