Hevosrehut pellolta rehusäkkiin

23.11.2017 // Antti Korpinen

4/2017

Lantmännenin Krafft-hevosrehut tarjoavat tunnetun ja luotettavan toimitusketjun raaka-aineista hevosesi rehusäkkiin asti.

Hevosalan yritystoiminnasta noin 75 prosenttia sijoittuu maatiloille ja sillä onkin merkittävä rooli tuhansien maatilojen liitännäiselinkeinona. Lantmännenin mukaantulo Suomen maatalouskauppaan tulee näkymään nyt myös hevosrehumarkkinoilla, ja Lantmännen Agron hevosasiakkaiden on nyt entistä helpompi saada kokonaisvaltaisesti parhaat tuotteet hevosten ruokintaan.

Toimitukset suoraan Lantmännenin tehtaalta Ruotsista mahdollistavat jatkossa sen, että Krafft-tuotteet ovat saatavissa entistä laajemmalla valikoimalla ja kattavasti ympäri maan. Krafftilla on Ruotsissa vahva markkinajohtajan asema hevosrehujen myyjänä hevosalan ammattilaisille ja harrastajille 

Panostus tutkimukseen ja tuotekehitykseen

Krafft haluaa tarjota vain parasta. Rehuajattelu lähteekin luonnollisista, tutkituista ja vastuullisesti tuotetuista rehuraaka-aineista, joiden toimitusketju tunnetaan pellolta rehupakkaukseen saakka. Tuotteisiin valitaan tinkimättömästi hevosen ruoansulatukselle parhaiten soveltuvat raaka-aineet.

Krafft on ollut jo kymmeniä vuosia edelläkävijä uusimman tutkimustiedon viennissä tuotteisiin. Ensimmäinen Krafft-hevosrehu tuotiin markkinoille Ruotsissa jo yli kolmekymmentä vuotta sitten. Tuotevalikoimaan kuuluu kaikki hevosen ruokinnassa tarvittavat väkirehut, kivennäiset ja suolat sekä vitamiinit ja ravintolisät.

Pellolta hevoselle

Pellolta hevoselle. Krafft haluaa tarjota vain parasta, rehut koostuvat luonnollisista tutkituista ja vastuullisesti tuotetuista rehuraaka-aineista.

Hevosen rehupyramidi

Hyvälaatuisella karkearehulla voidaan yleensä tyydyttää kevyessä käytössä olevan hevosen energiantarve. Ruokinnan suunnittelu kannattaa kuitenkin aina perustaa karkearehun analyysituloksiin ja valita siihen sopiva täydennys hevosen käyttötarkoituksen ja rasituksen asteen mukaan. Lisäksi on huomioitava omat erityispiirteensä kantavien ja imettävien tammojen sekä kasvavien varsojen osalta.

Karkearehusta saatavien ravintoaineiden lisäksi hevonen tarvitsee energiaa, proteiinia ja/tai kivennäisaineita. Hevosen ruokinta suunnitellaan hevosen yksilöllisten tarpeiden ja olosuhteiden mukaan.

Väkirehun lisäksi voidaan tarvita erillisiä kivennäisaineita ja suolaa oikean kivennäisainetasapainon löytämiseksi. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun hevosta ruokitaan pelkästään kauralla ja karkearehulla.

Säännöllinen lisäsuolan tarjonta nuolukiven ohella voi olla runsaasti hikoileville hevosille hyödyksi suolan tarpeen tyydyttämiseksi. Erityistarpeissa ruokintaa voidaan täydentää vitamiineilla ja muilla täydennysrehuilla.

Krafft-tuotteet

 

4/2017

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita