Teho irti glyfosaatista

27.09.2016 // Antti Tuulos

Kiinnite- ja formulaattiteknologian kehitys mahdollistaa glyfosaatin käytön entistä vaativammissa oloissa.

Roundup Powermax on uutuus, joka korvaa suositun Roundup Max -glyfosaatin K-maatalouden valikoimassa. Kyseessä on raemainen valmiste, jossa glyfosaattia on 720 g/kg, joka on markkinoiden korkein tehoainepitoisuus. Yksi 10 ­kilon pakkaus Roundup Powermaxia korvaa siten yhden 20 litran kanisterin 360 g/l perusglyfosaattia.

Kiinteä ammoniumsuolaformulaatti mahdollistaa korkean tehoainepitoisuuden lisäksi nestemäisistä valmisteista poikkeavan, ainutlaatuisen kiinnitetekno­logian. Roundup Powermax on niin sanottu ”fully ­loaded” (täysin ladattu) -glyfosaatti, johon ei tarvitse lisätä kiinnitettä.

Tuote sisältää itsessään kolmea korkealaatuista kiinniteainetta: ionitonta ja kationista kiinnitettä sekä ammoniumsulfaattia. Ne auttavat mahdollisimman suuren määrän glyfosaattia läpäisemään erityyppisten kasvien lehden pinnan vaativissakin oloissa, esimerkiksi kylmyyden tai kuivuuden stressaamissa kasvustoissa tai maan ollessa vettynyt.

Perusglyfosaattien teho ei vastaavissa oloissa aina riitä, sillä glyfosaatti kulkeutuu stressaantuneen rikkakasvin kasvupisteisiin heikommin kuin normaalisti. Viileässäkin tehdyn Roundup Powermax -ruiskutuksen jälkeen muokkaus on mahdollista jo viiden vuorokauden kuluttua ruiskutuksesta.

Hyvissä oloissa tehdyn Roundup ­Powermax -ruiskutuksen jälkeen maanmuokkauksen voi suorittaa yksivuotisia itäneitä rikkakasveja torjuttaessa jo kuuden tunnin ­kuluttua käsittelystä, juolavehnää torjuttaessa kahden päivän ja monivuotisia rikkayrttejä torjuttaessa viiden päivän kuluttua käsittelystä.

Roundup Powermaxilla saadaan myös pitkäkestoista tehoa kestorikkakasveihin, kuten ohdakkeeseen ja valvattiin. Muita Roundup Powermaxin etuja on perusglyfosaatteja huomattavasti nopeampi sateen­kesto, pakkausmateriaalin vähäisyys ja pienempi tuuli­kulkeuma.

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita