Moderni kantrityyli

27.09.2016 // Anne Penttilä

Syksyn ja talven sisustustrendeissä on hyviä vinkkejä niille, jotka pitävät rustiikkisesta sisustustyylistä toteutettuna modernilla vivahteella.

Tämän syksyn sisustustrendit nostavat esille pehmeitä, akvarellimaisia pastellisävyjä, klassisia ja graafisia kuvioita, sekä kuvioita luonnosta tai vaikkapa vanhoista suomalaisista tapettimalleista. Luonnontieteellinen trendi näkyy sekä viherkasvien että kasviaiheiden suosiona sisustuksessa. Rustiikkista ja kulutettua pintaa löytyy voimakkaista pintarakenteista sekä tähtimäisistä ja säteittäisistä muodoista.

Maanläheisen ilmeen voi luoda sisustukseen esimerkiksi salmiakkikuviolla, etnisyydellä, pitkillä hapsuilla ja turkiksilla. Mausteeksi ­käsin tehtyjä esineitä sekä valkoisen, vedenharmaan, grafiitinharmaan ja terranruskeita sävyjä.

Riviera Maison -tapetti­mallistossa on ylellisiä, silti rustiikkisia ja nykyaikaisia tapettikuoseja. Erittäin kestävällä ja helppohoitoisella tapetilla on myös erinomainen valonkesto.

 

Mustavalkoiseen kotiin sopivat geometriset muodot, viivapiirustukset ja vanhat kartat. Pelkistettyyn värimaailmaan luovat syvyyt­tä nahan ja mudanruskeat sekä antrasiitinsiniset sävyt.

Rautian kokoamassa syksyn ja talven sisustusvalikoimassa on paljon vaihtoehtoja perinteisen ja lämpimän, mutta silti modernin sisustustyylin ystäville.

Lattiamateriaaleista tyyliin sopi­vat esimerkiksi valkolakatun tai harmaalla petsatun tammen sävyt, joita löytyy sekä arvokkuutta huokuvista Cello Tammi -parketeista että kulutuskestävistä Callo Class- ja Large-laminaateista. Erityisesti isoihin huonetiloihin sopivat Cello King Size -laminaatin leveät lankut tai rustiikkisen, harjatun puun vaikutelman antava Cello Medium.
 
Mattalasitettu kuusikulmainen Hexatile laatta kestää myös pakkasta. Sekoita kuviollisia ja yksivärisiä laattoja. Paketissa yksi neliömetri laattoja.

Klassisia suomalaisia tapettikuoseja on Vanaja-tapettimallistossa, jonka tapetit on painettu Suomessa ja suomalaiselle paperille. Riviera Maison on puolestaan ylellinen tapettimallisto, joka silti tihkuu lämmintä ja kodikasta tunnelmaa. Pure Passion -mallistossa on muun muassa Paisley-kuosia, kukkia, raitoja ja graafisia kuvioita. Eco Decorama-tapettimallistossa on elegantteja kukkakuoseja, tyylikkäitä retrokuvioita ja trendikkäitä salmiakkikuvioita.


Kotimaiseen Vanaja-tapettimallistoon on painettu uudestaan vanhoja suomalaisia tapettikuoseja. Mallistossa on käsin maalatuilta näyttäviä kukkakuvioita ja tyyliteltyjä kasviaiheita. Rullapituus 10,05 m.

Klassisen sisustustyylin viimeistelevät leveät katto-, peite- ja jalka­listat. Listojen kulmapalat myös kattolistojen sisä- ja ulkokulmiin helpottavat huomattavasti listoitustyötä ja antavat lisää näyttävyyttä.

Kuusikulmaiset laatat tulevat jälleen. Mattalasisessa Hexatile-laatassa on trendikäs sementtimäinen pinta ja hillityt värit. Paketissa on eri kuvioita ja saatavana on myös yksivärisiä laattoja. Mosaiikki­laatoissa on kukkaketoja ja kasvikuvioita, klassista sinivalkoista sekä himmeitä ornamenttikuvioita tummasävyisellä pohjalla. Kuluneelta puupinnalta näyttävä laattakuvio on trendikäs.


Valmiiksi valkoiseksi maalattu kulmapala kattolistan ulkokulmaan. Listan pää sahataan suoraan ja kulmapalan huullos peittää listan reunan. Saatavilla neljää eri kokoa.

 

 

 

 

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita