YaraVita-tuoteperhe kasvoi

11.02.2015 // Aleksi Simula, kehityspäällikkö, Yara Suomi

Lehtilannoitus on edullinen ja helppo tapa nostaa kasvin satopotentiaalia. YaraVitan valikoimasta löytyy nyt ratkaisu kaikkien hivenravinteiden lannoitukseen.

 

Lehtilannoitus on edullinen ja helppo tapa nostaa kasvin satopotentiaalia. Parhaimmillaan lehtilannoitus tuo yli 500 kilon sadonlisän, ja kustannukset ovat erittäin pienet. Käytännössä  lehtilannoitukseen sijoitettu euro tulee usein vähintään kolminkertaisena takaisin.

YaraVita-tuoteperheeseen kuuluu markkinoiden laajin valikoima erilaisia hivenravinnelannoitteita sekä kattava paketti kasvikohtaisia erikoistuotteita. YaraVita-lehtilannoitteet sisältävät ravinteiden lisäksi liukenevuutta parantavia aineita, kostutusainetta ja kiinnitettä. Tuotteiden keskinäinen sekoitettavuus on omaa luokkaansa ja laajat sekoitettavuustulokset eri kasvinsuojeluaineiden kanssa mahdollistavat jokaiselle viljelijälle sopivan lehtilannoituspaketin, useimmiten yhdistettynä normaaleihin kasvinsuojelutoimenpiteisiin. Yhteensopivuus kasvinsuojeluaineiden kanssa onkin tärkeää, sillä lehtilannoitteen hinta hehtaarille on usein alempi kuin itse levitystyön kustannus.

Uutuustuote YaraVita Mancozin sisältää tuhdin hivenravinnepaketin viljojen ja nurmien lehtilannoitukseen. Tuote soveltuu myös luonnonmukaiseen tuotantoon.

Hiventen lisälannoitukseen kannattaa satsata, kun tavoitteena on paras mahdollinen sato lohkoilta, joiden satopotentiaali on hyvä. Hivenravinnepuute on yleisintä mailla, joiden pH on vähintään tasolla hyvä ja joiden rakenne on kunnossa. Mangaani muuttuu näissä olosuhteissa herkästi vaikealiukoiseen muotoon. Samoin käyttäytyvät myös kupari ja sinkki, joten kertalannoituksella voi huolehtia näiden kaikkien tärkeiden ravinteiden saannista. Viljojen ja nurmien lehtilannoitus onnistuu helposti lisäämällä YaraVita Mancozinia rikkakasvien ruiskutukseen. Jos ravinnepuutteita näkyy jo kasvustossa, välittömällä ruiskutuksella voi vielä pelastaa sadon. Lehtilannoitus tulisi kuitenkin tehdä ennakoivasti, sillä lehtilannoituksesta hyötyy parhaiten, kun puutosoireita ei vielä ole näkyvissä.

Muita YaraVita-tuoteperheen uutuuksia ovat Yara­Vita Coptrac -kuparilehtilannoite sekä väkevä YaraVita Magtrac -magnesiumlannoite. Tälle kaudelle tulleiden uutuuksien myötä YaraVitan valikoimassa on tarjota nyt ratkaisu kaikkien hivenravinteiden lannoitukseen. 

Nyt on oikea aika suunnitella kasvinsuojelua ja YaraVita-lehtilannoitteiden hankintaa. Tutustumalla omiin lohkoihin, viljelykasveihin sekä erilaisiin kasvinsuojelu- ja lehtilannoitteiden viljelyohjelmiin saat laadukkaan ja määrältään parhaan sadon.

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita