Voiteluaineet pitävät koneet kunnossa ja toiminnan tehokkaana

27.03.2015 // ExxonMobil Nordic

Uudet moottorit vaativat voitelulta paljon, mutta vanhakin kone pysyy kunnossa oikealla voitelulla. Se auttaa pitämään maatalouskoneet kunnossa, jotta tuotantotavoitteet saavutetaan ja maatilan toiminta on tehokasta.

Vuoden 2014 alussa voimaan astunut dieselmoottorien päästönormi asettaa tiukempia vaatimuksia hyötyajoneuvoissa käytettäville voiteluaineille. ExxonMobil palvelee maatalouden yrittäjiä Mobil Delvac™ MX ESP -voiteluaineilla, jotka on valmistettu vastaamaan kovenevia EU:n asettamia päästötavoitteita. Vaatimusten mukaisissa moottoreissa käytettävät nykyaikaiset voiteluaineet pidentävät huoltovälejä ja moottorin käyttöikää, jolloin yrittäjä säästää esimerkiksi huoltokustannuksissa ja saa suurille investoinneilleen pidemmän ­elinkaaren.

Uusi teknologia vaatii uudenlaisia voiteluaineita

Päästötavoitteiden täyttämiseksi uusiin Euro VI -vaatimukset täyttäviin moottoreihin asennetaan pakokaasun jälkikäsittelylaitteistoja, kuten pakokaasujen ­takaisinkierrätys (EGR), pakokaasun käsittelyn jälkeen tehtävä typen oksidien pelkistys typeksi ja vesihöyryksi (selektiivinen katalyyttinen pelkistys eli SCR) sekä pienhiukkasten suodattamiseen tarkoitettu (DPF) katalyyttisuodatin, joka kerää nokihiukkaset ja polttaa ne hiilidioksidiksi. 

– Uuden tekniikan vaatimat pakokaasujen jälkikäsittelylaitteet voivat olla herkkiä joillekin voiteluaineiden ainesosille. Tämän vuoksi Euro VI -luokituksen moottoreissa sopivat käytettäviksi vain vähän rikkiä, sulfaattituhkaa ja fosforia sisältävät Low SAPS -moottoriöljyt, kertoo ExxonMobil Nordicin tekninen neuvoja Krister Kronqvist.

Dieselmoottoreilla varustetuissa hyötyajoneuvoissa Low SAPS -voiteluaineet ovat sopivia käytettäviksi Euro VI -rajoitusten täyttämiseksi. Tehokkaasti suojaavat Mobil-voiteluaineet auttavat parantamaan koneiden tehoa, alentamaan kunnossapitokuluja ja pidentämään öljynvaihtovälejä.

– Low SAPS -moottoriöljyt parantavat hyötyajoneuvojen polttoainetaloutta ja auttavat moottorin käyttöiän pidentämisessä, toteaa Kronqvist.

Suojaa uusille ja vanhemmille moottoreille

Mobil Delvac MX™ ESP 15W-40 ja 10W-30 -dieselmoottoriöljyt auttavat pidentämään moottorin kestoikää jopa kaikkein vaativimmissa käyttöolosuhteissa. Samalla ne tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn nykyaikaisissa, tehokkaissa dieselmoottoreissa, jotka hyödyntävät EGR-tekniikkaa sekä hiukkassuodattimilla (DPF) ja hapetuskatalysaattoreilla (DOC) varustettuja jälkikäsittelyjärjestelmiä.

– Näitä dieselmoottoriöljyjä suositellaan käytettäväksi vaikeissakin olosuhteissa toimivissa ja raskaasti kuormitetuissa maatalouskoneissa.

Sekä Mobil Delvac MX ESP 10W-30 että MX ESP 15W-40 tarjoavat erinomaista suojaa myös vanhemmille perinteisille moottoreille, sillä ne on valmistettu hyödyntämällä Trimer-lisäaineteknologiaa ja puhdistavien lisäaineiden seosta.

– Lisäksi niiden teknologia vähentää öljynkulutusta ja vastustaa tehokkaasti hapettumista, syöpymistä ja korroosiota, Kronqvist lisää.

Korkealaatuiset Mobil Delvac -voiteluaineet tukevat maatalouskoneiden kunnossapitoa, parantavat niiden käytettävyyttä ja auttavat säilyttämään koneiden arvon. Kaikissa ExxonMobilin tuotteissa on takana pitkä kehitysprosessi.

– ExxonMobil on tehnyt tuotekehitys- ja tutkimusyhteistyötä johtavien moottori- ja autonvalmistajien sekä koneenrakentajien kanssa jo pitkään, kertoo Kronqvist.

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita