Peltopäivä 2015 – uusia työkoneita täsmäviljelyyn

20.09.2015 // Teija Aaltonen

Valtakunnallinen Peltopäivä 2015 keräsi ennätysyleisön. K-maatalous marssitti työnäytökseen 
komean kattauksen uusinta täsmäviljelyteknologiaa.

Peltopäivä 2015 veti Inkoos­sa sijaitsevalle Västan­kvarnin koetilalle ennätysyleisön. Kasvintuotannon ammattiasioihin tutustui näyttelypäivän 9.7. aikana 3 700 kävijää. Käytännönläheistä kasvinviljelyasiaa oli esillä 70 näytteilleasettajan voimin. Reilu lisäys kävijämäärässä viestittää, että uusin viljelyteknologia kiinnostaa alan ammattilaisia. 


Hardi Commander 3300 -kasvinsuojeluruisku. Työnäytöstä varten Twin Force -ilma-avusteinen ruisku oli varustettu 3 500 litran säiliöllä ja 20 metrin puomistolla. Twin Force -järjestelmällä saavutetaan erinomainen ruiskutusteho ja käyttö jopa 7 m/s tuulella.

Työnäytökset olivat Peltopäivän käytännönläheisintä ja suosituinta antia. K-maatalous toi esille uusinta työkoneteknologiaa kasvinviljelyyn. Esittelyssä olivat alan parhaat herkut ja uutuudet, kattoteemana GPS-avusteinen täsmäviljelytekniikka. 

Kun tilalle valitaan uutta työkonetta, vaatimuslistan kärjessä on koneen toiminta- ja olosuhdevarmuus. Työkoneiden on toimittava moitteetta sesongin kiireissä, kovassa kuormituksessa ja Suomen vaativassa ilmastossa. Esitellyissä koneissa oli kiinnitetty erityistä huomiota laadukkaaseen toimintavarmuuteen kaikissa olosuhteissa.

Tehokkaat ja tarkat koneet täsmäviljelyyn

Saksalainen Lemken satsaa voimakkaasti tuotekehitykseen, erityisesti koneiden käyttövarmuuteen on panostettu. Työnäytöksessä esiteltiin kolme laadukasta uutuuskonetta.


Inkoossa oli esillä runsaasti myös koeruutuja. Esillä olivat kaikki K-maatalouden uutuuslajikkeet viljoista ja rapseista ja niiden viljelyohjelmaratkaisut. Omissa kokeissaan olivat esillä syysviljalajikkeet kuten syysohra Matros, joka etenkin kiinnosti näyttelyssä kävijöitä.

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita