Multiva TR-perävaunusarja – järeä ja helppokäyttöinen

25.03.2015 // Hannu Koivisto

Multivan uusi TR-perävaunumallisarja korvaa aiemmat Farmer- ja TR safe -mallistot. Ammattikäyttöön tarkoitetut vaunut ovat entistä -vahvempia ja helppokäyttöisempiä. 

Tuotekehitykseen ja rasitustestaukseen panostaminen näkyy Multivan uudessa TR-perävaunusarjassa, muun muassa teräslaatujen ja millien kustannustehokkaampaana sijoitteluna. Uusi perävaunumallisto tulee korvaamaan TR Farmer- ja TR Safe -mallistot.

TR-sarjan monikäyttövaunut on tarkoitettu ammattikäyttöön. Varustevalikoima kattaa maatila- ja urakointitarpeet.  

Uusi sarja koostuu edeltäjiensä tavoin yleisperävaunuista, jotka on suunniteltu kevyen irtomateriaalin kuljetukseen. Perävaunuissa on kiinteät teräslaidat.

 

Tuotekehityksellä kustannustehokkuutta

– Kaikki Multivan tuotteet tehdään alusta loppuun Suomessa ja Loimaalla, Dometal Oy:n myyntipäällikkö Juha Erkkilä painottaa.

Dometal on valmistanut perävaunuja vuodesta 1998. Yritys siirtyi robottihitsaukseen viitisen vuotta sitten. Muokkauskoneet on hitsattu roboteilla viime syksystä lähtien.

Uuden malliston tuotekehittely on painottunut tietokoneavusteiseen simulointiin.

– Rakenteista saatiin entistä kestävämpiä ja terästä on rasituksien kannalta oikeassa paikassa. Koko­naisuus täyttää ammattimaisen käytön lujuudet ja vaatimukset, ­Erkkilä sanoo.

Rakenteita kehittämällä on löydetty myös valmistamiseen kustannustehokkuutta. 

 

Käyttäjäystävällisyys parani

Dometalin polyuretaanilla maalatut keltavihreät tuotteet on totuttu yhdistämään korkeaan laatuun. Uuden malliston tuotekehityksessä on panostettu myös käyttäjäystävällisyyteen. V-mallinen lava on edestä viisi senttiä kapeampi kuin takaa, joten lava tyhjentyy hankalastikin juoksevasta kuormasta liukkaasti.

Tuorerehukäyttöä varten on saatavana myös teräksiset pika­kiinnitteiset tuorerehukorokkeet. Yksi uudistettu lisävaruste on rullapeite. Kuorman peittäminen on tärkeää, jos haluaa viljan säilyvän puhtaana ja kuivana kuljetuksen aikana.

Uutta rullapeitettä on helppo käyttää. Peite rullataan maasta ­käsin käyttötangon avulla puolelta toiselle. Vaunun hydraulinen takalaita voidaan avata peitteen ollessa päällä tai sivulle rullattuna. Peitettä hallitaan maasta käsin turvallisesti ja helposti. 

Uusin lehti

Lue verkkolehti

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita