Kinnusen Mylly – tyytyväisten asiakkaiden rehutehdas

27.04.2015 // Riitta Niskanen

Kinnusen Mylly Utajärvellä ei kalpene karjanrehujen valmistajana valtakunnan mittakaavassakaan. Toiminnan perustana ovat kotimaisuus, tehokas ja moderni tuotanto, laadukkaat tuotteet ja luotettavuus.

Maamme merkittävimpien rehutehtaiden asiakastyytyväisyyttä mittaavassa tutkimuksessa Kinnusen Mylly on jo kaksi kertaa peräkkäin saanut ensimmäisen sijan lypsykarjanrehujen ostajien asiakastyytyväisyydessä. 

Myös maitotilojen antamassa kokonaisarviossa, joka pitää sisällään rehujen ja rehuvalikoiman lisäksi kuljetukset, palve­lutason, kumppanuuden ja tiedotuksen, Kinnusen Mylly ­sijoittuu valtakunnallisesti mitattuna kakkoseksi. 

– Olemme ylpeitä näistä tuloksista ja teemme varmasti työtä sen eteen, että rehuasiakastyytyväisyys pysyy jatkossakin erinomaisena, sanoo toimitusjohtaja Aarne Kinnunen.


 

Moderni ja tehokas tuotanto

Asiakkaiden tyytyväisyyden ja yrityksen kasvun takeeksi Kinnusen Mylly on viime vuosien aikana investoinut miljoonia euroja rehu­tehtaan ja myllyn tuotantolinjoihin ja automatiikkaan. Tehtaalla on nyt käytössä muun muassa huippumoderni rakeistuslinja. 

– Rehutehtaan kapasiteetti on nyt niin korkea, että voimme jopa tuplata tuotantomäärämme,  toimitusjohtaja iloitsee.

– Investointi oli välttämätön, koska emme halua lopettaa yrityksen kasvua, sanoo perheyrityksen talousjohtaja Annu Kuurre.

– Kasvun lisäksi vahvistamme investoinnilla kilpailukykyämme. Pystymme valmistamaan tehokkaasti laadukkaita tuotteita, joiden hinta on kohdallaan.  

Vilja ja asiakkaat lähellä

Kinnusen Myllyn rehuvilja tulee valtaosin lähialueilta Oulujoen eteläpuolelta. Lähistöllä eli Pohjois- ja Itä-Suomessa on myös iso osa asiakkaista. 

– Saamme raaka-aineet läheltä ja asiakkaat ovat lähellä, eli logistinen sijaintimme on erinomainen. Logistiikalla on tosi iso merkitys, kun puhutaan suurista massoista. Joka päivä tehtaalta lähtee kymmenkunta rekkaa rehua eteenpäin, toimitusjohtaja Kinnunen toteaa.

Kinnusen Myllyn rehutehdas valmistaa 70 miljoonaa kiloa nautakarjalle tarkoitettuja rehutuotteita vuodessa. Oma tuotebrändi, Kinnusen Tähti -rehut, on ollut käytössä 25 vuotta.

Rehun viljaraaka-aineina ovat kaura, ohra ja vehnä. Kaikki ohra ja kaura saadaan omalta alueelta,  vehnää ja ruista joudutaan ostamaan kauempaakin.

Viljan osuus rehusta on 40 prosenttia. Lisäksi sen valmistuksessa käytetään melassituotteita, kivennäisaineita ja valkuaista. 

Valkuaisrehuna käytetään sekä kotimaista rypsipuristetta että ­ulkomaista rypsiä, joka tuodaan laivakuljetuksena Kalajoen Rahjan satamaan. Kalajoelta rouhe saadaan rekkakyydillä nopeasti ja edullisesti tuotantoon Utajärvelle. 

Yrityksen jauhomyllyssä syntyy sivutuotteina laadukasta vehnälesettä ja vehnärehujauhoa, jotka johdetaan putkea pitkin myllystä suoraan rehutehtaan puolelle ja hyödynnetään rehunvalmistuksessa.

Yhteistyökumppanina ­K-maatalous

Evira valvoo Suomessa niin pienten kuin suurtenkin toimijoiden rehuvalmistusta. Tuotannon turvallisuus ja luotettavuus ovat Kinnusten mielestä tärkeitä ­perusasioita rehualalla. Niihin on kiinnitetty paljon huomiota ja tulokset näkyvät. Useimmat viljelysopimukset ja asiakkuudet jatkuvat vuodesta toiseen, monet jopa vuosi­kymmeniä. 

Yritys tekee yli sata viljelysopimusta vuodessa sekä suoraan viljelijöiden kanssa että K-maatalouksien kautta.

– Lähes kaikki muu rehuvilja, mikä ei tule meille suoraan tiloilta, tulee K-maatalouksien kautta. Kaupan rooli on asiakashankinnassa ja asiakassuhteiden ylläpitämisessä, toimitusjohtaja tarkentaa.

Rehutoimitukset suoraan tiloille

Valmiit rehutuotteet lähtevät irtotavarana rekoilla suoraan tehtaalta maatiloille eli lypsy- ja lihakarjatiloille. Pohjois-Suomessa ei ole juurikaan siipikarjan kasvatusta, eikä montaa sikalaakaan. Hevos- ja lammasrehuja Kinnusen Myllyn rehutehdas valmistaa lähialueille pieniä määriä.

Kinnusen Tähti -rehutuotteita on laaja valikoima ja niiden hinta-laatusuhde on hyvä. Rehu ei myöskään lopu kesken ja toimitukset pelaavat takuuvarmasti, Kinnuset lupaavat.

– Meille on ensiarvoisen tärkeää, että valikoimamme vastaa juuri sitä, mitä tämän päivän tilat arvostavat ja tarvitsevat. Valikoimastamme löytyy varmasti ruokintaratkaisut erilaisten ja erikokoisten tilojen tarpeisiin. Tarvittaessa pystymme tekemään tuotteet räätälöidysti.

Tuotekehityksessä myös huolehditaan, että tuotteet ovat aina teknisesti korkealaatuisia ja toimivat hyvin ruokintalaitteissa. Lisäksi rehujen tulee olla maittavia ja eläinten hyvinvointia edistäviä sekä tietenkin tuotantovaikutuksiltaan positiivisia.

 

Kinnusen mylly

 • Perheyritys Utajärvellä 
 • Kinnusen perheen omistuksessa vuodesta 1962
 • Nykyaikainen rehutehdas ja leipäviljamylly 
 • Viljaostot yhteensä 50 miljoonaa kiloa ­vuodessa
 • Päämarkkina-alue Pohjois- ja Itä-Suomi
 • Yli 40 vuoden kokemus nautakarjan rehu­seosten tuotannossa
 • Kinnusen Tähti-rehut yrityksen oma ­tuotebrändi vuodesta 1989
 • 70 miljoonaa kiloa rehua vuodessa
 • Valtakunnallisesti 10 prosentin osuus ­koko 
 • nautakarjan rehutuotannosta
 • Liikevaihto 30 miljoonaa euroa
 • Työntekijöitä 37

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita