Tienari korjaa nyt Tampereella

10.11.2014 // Matti Kallio

Tampereen seudun huoltopalvelut kokivat keväällä nuorennusleikkauksen, kun K-maatalous Otran talossa huoltoyrittäjänä toiminut Pekka Härkönen jäi eläkkeelle, ja tilalla aloitti aiemmin Viljakkalassa toiminut Huoltopalvelu Tienari.

Huoltopalveluyrittäjä Tapio Tienari on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt perusteellisesti perehtyä koneiden huoltamiseen. Kotitilalta alkanut innostus jatkui nimittäin koneyrittäjänä. Siinä välissä levyseppä-hitsaajaksi valmistunut mies ehti töihin myös konepajalle. 

– Koneet ovat kiinnostaneet minua pikkupojasta saakka. Kone­urakointi teetti myös huoltoja ja korjauksia koneisiin, jolloin remonttihalut ja osaaminen entisestään kasvoivat, Tienari avaa taustojaan.

Niinpä ilmoitus Kesko-13 huoltoyrittäjäkoulutuksesta Rajamäellä osui maaliinsa ja Tapio Tienari valmistui vuodenvaihteessa K-sopimushuoltoyrittäjäksi yhdessä kuuden muun kurssilaisen kanssa.

Sopimushuollosta etuja kaikille

– Kurssi antoi hyvät eväät huoltoy­rittäjänä toimimiseen. Oman talon merkit tarjoavat paljon vaihtoehtoja ja erilaisia työmahdollisuuksia leipänsä tienaamiseksi, Tienari summaa. 

Huoltopalvelu Tienarin sopimushuoltoon kuuluvat Konekeskon traktorit Massey Ferguson ja Kubota sekä Claasin puimurit ja kaikki muut K-maatalouden työkoneet. Niiden lisäksi Huoltopalvelu Tienari on myös Zetorin valtuutettu huolto- ja varaosapiste.

Saman katon alla toimiminen tuo etuja niin kaupalle kuin huolto­yrittäjällekin. Yhteistyön hedelmät korjaa asiantuntevaa palvelua saava asiakas.

Varma vastaanotto

Toistaiseksi Tapio Tienari on toiminut yrityksessään yksin.Työt ovat olleet monipuolisia; perushuoltoja, pikaisia vikakeikkoja, uusien koneiden kasaamista ja isompia remontteja. Massikan testeri ja hyvät huoltoaineistot Claasiin, Kubotaan, Deutz Fahriin ja Zetoriin ovat olleet tarpeen.

Myös metallimiehen osaamiselle on ollut käyttöä. 

– Koneiden rakenteiden hitsauskorjauksissa ja muutostöissä luokka­hitsarin taitoja on tarvittu, Tienari tuumii.

Kaikkein mielenkiintoisimpia ovat sopimushuoltajan mielestä kuitenkin olleet isommat pajalla tehtävät työt, kuten vaihteistojen pakkaremontit. 

– Niissä saa painia yhteen kyytiin hiukan pitempään. Ja mieli on korkealla, kun rampana pajalle tulleen koneen saa toimimaan ainakin yhtä hyvin kuin uutena, Tienari nauraa.

Joissakin töissä kaveri olisi paikoillaan, mutta toistaiseksi apuna on ollut vasta työharjoittelija keväällä. Yhteistyö K-maatalous Otran kanssa on helpottanut ison osan ajasta maakunnassa reissaavaa Tienaria. 

– Asiakkaat saavat kaupan puolelta yhteyden huoltoon ja varaosapaketeille on aina varma vastaanotto, siitä iso kiitos!

Nykyisille ja uusille asiakkailleen Tienari haluaa muistuttaa, että juuri nyt on paras aika huollattaa koneet seuraavaa satokautta varten. Koneen kunto, mahdolliset oireet ja viat ovat vielä muistissa, jolloin osataan keskittyä olennaisiin asioihin.

 

Huoltopalvelu Tienari

  • Konekeskon ja K-maatalouden edustamien maatalouskoneiden sopimushuoltokorjaamo
  • erikoistunut traktoreiden ja maatalouskoneiden huoltoihin ja korjauksiin
  • toiminta-alue Tampere ja sen lähikunnat, myös asiakaskäyntejä
  • toimii K-maatalous Otran tiloissa Pirkkalassa, Pyrynkatu 5, Tampere
  • 040-6309020

www.huoltopalvelutienari.fi

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita