Täyden kympin KoneAgria

29.10.2014 // Visa Vilkuna

Järjestyksessään kymmenes KoneAgria-näyttely järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa 8.–11. lokakuuta kooten jälleen yhteen Suomen tärkeimmät maatalousalan toimijat. K-maatalouden ja Konekeskon osastolta ei vilskettä ja uutuuksia puuttunut.

Reilut 200 näytteilleasettajaa ja noin 20 000 näyttelyvierasta saivat järjestäjätaho ProAgria Keski-Suomen tyytyväiseksi, vaikka näyttelypäällikkö Marko Toivakka pitikin kävijämääriä tärkeämpänä, että vierailijat olivat todellisia maatalouden ja urakoinnin ammattilaisia. 

Vahva todistus ammattinäyttelyn luonteesta saatiin, kun kävijätutkimuksessa havaittiin vierailijoiden olevan yli 70 prosenttisesti maaseutuyrittämisessä mukana olevia. Jopa 98 prosenttia kävijöistä suosittelee KoneAgriaa kollegoilleen. Tästä syystä Konekesko ja K-maatalous panostivat näyttelyyn toden teolla.

Suomen paras myyntiverkosto

Konekeskon ja K-maatalouden yhteensä yli 3 000 neliömetrin osastolla tapasi poikkeuksetta tyytyväisiä ihmisiä. Keskon maatalouden ja koneiden asiantuntijat olivat paikalla esittelemässä tuotteita ja palveluja, mutta myös vastaamassa viljelijöitä ja urakoitsijoita askarruttaviin kysymyksiin. K-maatalouden ja Konekeskon osastoilla kävikin koko näyttelyn ajan melkoinen vilske, mutta riittävän väljät osastot mahdollistivat onneksi rauhallisetkin tarinatuokiot ammattilaisten kesken. 

K-maatalouden ketjujohtaja Antti Meriläinen kiitteli messuosastolla näyttelyorganisaatiota pontevasti järjestetystä näyttelystä. 

– Yksi hyvä näyttely vuodessa riittää, kiteytti Meriläinen.

– Tällä hetkellä K-maatalous on Suomen paras myyntiverkosto, josta todisteena on jatkuvasti lisääntyvä kumppaneiden määrä. Mepu, Norcar, Överum ja Kongskilde ovat hyviä esimerkkejä laatutuotteista, jotka ovat jatkossa K-maatalouden valikoimissa. 

Yhteistyöllä eteenpäin

Näyttelyn yhteydessä K-maatalous julkisti vuoden yhteistyökumppanikseen Altian, jonka Koskenkorvan tehdas on jo pitkään ollut merkittävä K-maatalousketjun viljantoimituspaikka. Yhteistyö on ylipäätään kaikessa K-ryhmän maataloustoiminnassa tärkeässä osassa. Siitä esimerkkinä Viljelyohjelman uusien ulkomaisten kumppanien, DuPontin, DowAgron sekä Nordic Alkaliksen kanssa ensi keväästä starttaava yhteistyö, joka takaa tuotteiden ja tiedon kulkevan kumppaneilta suoraan K-maataloudelle ilman välikäsiä. Myös yhteinen tutkimustyö ja tuotevalikoimat laajentuvat.

Uusiin yhteistyökumppaneihin voi törmätä myös Karjatilaohjelman puolella: K-maatalous on aloittanut rapsirouheen maahantuonnin ja myynnin irtotoimituksina Kalajoen satamasta. Hyvälaatuisen rapsirouheen saanti parantaa lehmien maitotuotosta ja lisää maidon valkuaispitoisuutta. Myös lihakarjatiloilla rapsirouhe on haluttua tavaraa.

Konekeskon myyntipäällikkö Arto Hukka oli erityisen tyytyväinen KoneAgrian ammattilaisista koostuvaan uutuusraatiin, joka antoi Massikan järeimmälle 8737-mallille ja uudistuneelle Claas Tucanolle kaksi tähteä. Myös Weidemannin uusi teleskooppipyöräkuormaaja on Hukan mukaan herättänyt näyttelyssä kiinnostusta niin maan­viljelijöiden kuin urakoitsijoidenkin keskuudessa.

Ensimmäistä kertaa K-maatalouden riveissä

K-maatalouden messuosastolla nähtiin paitsi tuoteuutuuksia, myös täysin uusia yhteistyökumppaneita. Yksi uusista kumppaneista on kotimainen Norcar group, jonka pienkuormaimet siirtyivät K-maatalouden myyntiin lokakuun alussa.

Yhteensä Norcarin mallistoon kuuluu kuusi erilaista pienkuormaajaa, jotka soveltuvat hyvin maatalous­yrittäjien ja hevostilojen tarpeisiin. Kattava työlaite­valikoima lisää kuormainten kiinnostavuutta ja monikäyttöisyyttä erilaisilla tiloilla. KoneAgriassa esillä oli kolme pienkuormainmallia varusteluineen.

Claasilta kombivaunu-uutuus suosituimpaan kokoluokkaan

Claasin Cargos 8000 -kombivaunu-uutuus on tavallista noukinvaunua järeämpi ja monikäyttöisempi. Uutta on muun muassa täysin uusi sullojaroottori, joka sijaitsee vaunussa tavallista alempana. Rehukuormista tulee sen ansiosta tiiviimpiä ja samalla tehontarve pienenee.

Sulloja, noukin ja purkukelat voidaan helposti irrottaa kuljetuskäyttöä varten. Vaunussa ei ole laitakaaria eikä kattonaruja, jolloin vaunua voidaan täyttää päältä esimerkiksi ajosilppurilla kuormattaessa.
Cargos 8000 -mallisarjasta on saatavissa kolme eri kokoluokkaa. Laaja varustevalikoima tarjoaa eri kokoluokissa mahdollisuuden valita käyttötarpeen ja hintatason mukaan erilaisia vaihtoehtoja ja ominaisuuksia vaunuihin.

Monikäyttöisiä perustyökaluja Tuhtilta

Kotimainen Weckman Steel laajentaa Tuhti-perävaunumallistoaan kiinteälaitaisilla keskikokoluokan yleisperävaunuilla, jotka ovat monikäyttöisiä maatilan perustyökaluja. M-sarjan vaunut soveltuvat esimerkiksi viljan, kappaletavaran, säkkien ja satunnaiseen maa-aineksen siirtoon.

Uusien WS M-sarjan telivaunujen kantavuudet ovat  8, 11 ja 13 tonnia. Vaunut kastomaalataan, minkä ansiosta myös rakenteen sisäpuoli saa suojaavan maalipinnan. 

KoneAgriassa nähtiin myös Tuhtin uudistettu paalivaunu. WS 130 PL:ssä on 13 tonnin kantavuus ja 8,9 metriä pitkä lava. Vaunun yhteen kerrokseen mahtuu halkaisijaltaan 120 senttisiä paaleja seitsemän peräkkäin ja kaksi rinnakkain. Paalivaunussa on vakiona 2-pyöräjarrut, mutta 4-pyöräjarrut saa lisävarusteena. Paalivaunun varustevalikoimaan kuuluvat lisäksi kätevät hydraulikäyttöiset laidat.

Elho tavoittelee uusia ulottuvuuksia

ELHO:n SideChopper TPM mekaaninen puomimurskain on ollut vuosia suomen myydyimpiä koneita tienvarsiniittoon. Nyt ELHO tekee TPM koneesta konseptin tuomalla kaksi aivan uniikkia tuotetta markkinoille. Näihinkin uutuuksiin oli mahdollista tutustua K-maatalouden näyttelyalueella.

SideChopper TPM700-sarjan puomisto yltää kaksi metriä edeltäjäänsä pitemmälle ja sopii erityisen hyvän urakoinnin laajentamiseen. Puomin päähän voi valita joko aivan uuden, 2,5 metriä leveän Tornado 2XL -ketjumurskaimen tai 2,1 metrisen Pro 210 -kelamurskaimen. 

Myös niittokoneiden uusin perheenjäsen esiteltiin KoneAgriassa: Yhdeksän metriä leveä perhosniittomurskain Arrow NM9000 Delta nostaa jatkossa niittotehon aivan uusiin ulottuvuuksiin. Uutuudessa on varusteluina muun muassa HydroBalance-kevennysjärjestelmä ja turvallisuutta parantava HydroActive-laukaisulaite. Samaan tuoteperheeseen kuuluu uutuutena myös Arrow NM3700 HB, joka on 3,7 metrinen nostolaitesovitteinen niittomurskain.

Multiva TRM 13

Multivan uusi maansiirtovaunu TRM 13 on tarkoitettu käyttäjille, jotka hakevat edullista, laadukasta ja rakenteeltaan yksinkertaista maansiirtovaunua. Teliakselisen vaunun kantavuus on 13 tonnia ja siinä on hydraulinen takalaita ja rajoitinketjut vakiovarusteina. 

Vaunussa on käytetty erikoisteräksiä ja muista ­Multiva-vaunuista tuttuja laadukkaita komponentteja. Edullisen hinnan mahdollistaa uusi tuotesuunnittelu, jonka ansiosta vaunun rakenne on selkeän yksinkertainen ja sen tuotanto pitkälle automatisoitu. 

Kongskilde Kivikarhu K-maatalouden myyntiin

Nyt se on julkista! K-maatalous on aloittanut Överum Aurojen ja Kongskilde-kivenkeruukoneiden myynnin Suomessa. Aurojen ja Kivikarhujen toimitukset alkavat keväällä 2015 ja ne tulevat täydentämään jo entisestään kattavaa K-maatalouden maanmuokkauskoneiden valikoimaa. Myös tämä ensimmäinen yhteinen esiintyminen nähtiin Kone­Agriassa.

 

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita