Weidemann – pyöräkuormaaja kaikkien tarpeisiin

16.01.2013 // Maria Munck

Pienten ja näppärien Weidemann-pyöräkuormaajien suosio on lisääntymässä. Koneet varustetaan käyttäjien tarpeiden mukaan.

Voi helposti sanoa, että kaikkiin tilan pikkutöihin löytyy sopiva Weidemann. Kaiken kaikkiaan malleja on 40, ja niistä on tuhansia eri variaatiota asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Mallisto on laaja, joten Weidemannia löytyy sekä perinteiselle maitotilalalle että ison karjatilan rehujakokoneeksi.

Keskolla Weidemannia on ollut seitsemän vuoden ajan, jolloin on myyty 250–300 konetta. Ensi vuoden myyntennuste on 50 konetta. Maatilojen lisäksi Weidemannista löytyy myös kiinteistönhuoltoon sopivia koneita. Nykyään Konekesko myy sekä maatalouden että kiinteistöjen Weidemannit.

Pienkuormaaja 1160 suosituin

Suosituin Weidemann maatalouspuolella on pienkuormaajamalli 1160. Sen kantokyky on huippuluokkaa, ja moottorina on kolmisylinterinen Perkins.

Toinen suosittu on minikurottaja T4512, jolla on 1 200 kilogramman nostovoima ja hyvä ulottuvuus. Nostokorkeus on neljä metriä. Sillä on matala runko nelipyöräohjauksella ja kardaanivedolla. T4512:ssa on pienikulutuksinen ja -päästöinen Yanmar-dieselmoottori.

T4512 on maailmassa eniten myyty Weidemannin tuote. Weidemann olikin ensimmäinen joka yhdisti kurottajan ja pyöräkuor­maajan.

Koneet valmistetaan asiakkaiden toiveiden mukaan. Ei tarvitse ostaa mitään lisävarusteita, jos ei niitä tarvitse. Lähes kaiken voi valita toiveidensa mukaan. Tämä koskee esimerkiksi moottoreita, ­akseleita, voimansiirtoa, kuormaaja-aistastoa, valoja, peruutussummereita ja hydrauliikkaa. ­Värikin on valittavissa. Jos haluaa vaikka vaaleanpunaisen tai lehmäkuosisen Weidemannin, niin sekin onnistuu.

Hintahaitari kaikkein pienimmästä mallista suurempaan, täysin varusteltuun Weidemanniin on 20 000–100 000 euroa. Toimitusajat ovat keskimäärin 6–8 viikkoa. Konekeskolta löytyy varastomallejakin, jos kone pitäisi saada heti mukaan.

7 500 kappaletta vuodessa

Weidemannit valmistetaan kaikki Korbachissa, joka on vanha kulta­kaupunki Saksassa. Kapasiteetti on tehdä 8 000 konetta vuodessa, tällä hetkellä tehdään noin 7 500 kappaletta. 

Weidemannien valmistus aloitettiin 1960-luvulla. Alkuperäinen idea oli, ettei tarvitsisi käyttää traktoreita tai isokokoisia koneita rehun­jakoon ja pihahommiin, vaan siihen olisi pieni kuormain, joka pääsee sisätiloihin.

Ennen Weidemann oli vain maatalouteen suunnattu tuote. Suomi on ensimmäinen maa, joka on muuttanut sen myös kiinteistönhuoltoon sopivaksi. Asiakas­palaute on ollut positiivista ja kiinteistönhoitoasiakkaat ovat myös löytäneet Weidemannin.

Weidemannin hytti on sivusuuntaan kallistuva, jolloin sen huolto on helpompaa ja hoitotyöt sujuvat ryömimättä. Tätä ominaisuutta ei muilta valmistajilta löydy.

 

Weidemann 1160 on Suomen myydyin malli.

 

T4512:n nostokorkeus on neljä metriä.

 

 

 

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita