Viisi uutta lajiketta listoille

25.03.2013

SW Seedin ja K-maatalouden yhteistyö varmistaa lajikekehitystyön jatkossakin.

Ruotsalaisen Lantmännen SW Seedin ja K-maatalouden Koetilan pitkäaikaisen yhteistyön jatkuvuus on varmistettu, kun Rautakesko ja Lantmännen ovat uudistaneet lajike-edustussopimuksensa.

Tänä vuonna SW Seedin ja Koetilan lajikekehitystyön tuloksena suomalaiselle lajikelistalle pääsi viisi uutta lajiketta: hybridiruis Caspian, rehuherne Ingrid, timotei Rakel, nurminata SW Minto ja puna-apila SW Yngve.

– Satoisuus on lajikevalintojen tärkein kriteeri, Koetilan tutkija Marjo Serenius sanoo yhteistyösopimuksen tiedotustilaisuudessa.

SW Seedin edeltäjän Svalöfin ja Keskon ensimmäinen yhteistyösopimus solmittiin jo vuonna 1966. Koetilan kanssa tehdyn kehitystyön tuloksista ovat osoituksena hyvät sijoitukset Suomen viljelytilastoissa. SW-tuotteita ovat muun muassa tilastojen ykköslajikkeet Belinda-kaura ja Karita-herne sekä kakkostilaa pitävät Zebra-kevätvehnä, SW Magnifik-syysvehnä, SW Petita-rypsi, Tamarin-rapsi ja Rokka-herne.

K-maatalouden ja Lantmännen SW Seedin yhteistyöstä sekä Koetilan tutkimustyön tuloksista kerrottiin tarkemmin Maatilan Pirkassa 2/2013 artikkelissa "Hienoja saavutuksia koetilan vuosikymmeniltä".

 

 

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita