Karjatilaohjelmasta valmiita ratkaisuja tiloille

31.10.2013 // Tuomas Lehtonen

K-maatalouden uusi karjatilaohjelma kokoaa karjatiloille suunnatun tuotevalikoiman yhteen, jotta karjatila-asiakkaat saavat tarvitsemansa ratkaisut ja palvelut kilpailukykyiseen hintaan.

Rautakeskon tuotepäällikön Heli Kivimäki-Mantereen mukaan karjatilaohjelma vastaa maatalouden rakennemuutoksen tuomiin haasteisiin. Tilojen koko kasvaa ja määrä vähenee. Karjakoko painottuu 30–74 lehmän tiloille ja kasvu tapahtuu suurilla tiloilla. Kivimäki-Manner uskoo, että uudessa ohjelmassa voidaan hyödyntää K-maatalouden Viljelyohjelman onnistumisia.

– Karjatilaohjelman avulla pääsemme entistäkin syvällisempään yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa ja pystymme siten tarjoamaan heidän tarpeisiinsa parhaiten soveltuvia ja kustannustehokkaita ratkaisuja. Myyjän on tunnettava tilan olosuhteet ja asiakkaan tavoitteet tuotannossa. Tuotetarjoaman on tuettava asiakkaan tavoitteiden saavuttamista ja se on kyettävä perustelemaan taloudellisin perustein, Kivimäki-Manner toteaa.

Karjatilaohjelman tuotevalikoima kattaa nurmenviljelyssä tarvittavat ratkaisut säilöntäaineineen ja sadonkäsittelytarvikkeineen sekä rehustukseen, navettahygieniaan, kuivikkeisiin ja kotieläintarvikkeisiin liittyvät tuotekokonaisuudet. Esimerkkeinä mukana olevista tuoteryhmistä Kivimäki-Manner mainitsee Raniplastin käärintä- ja aumakalvot, K-agro maitotilan lypsyhygieniatuotteet, Josilac -rehunsäilöntäaineet, Kemiran AIV-liuokset sekä kotimaisten Kinnusen Mylly- ja Feedex -rehutehtaiden tuotteet.

 

Älypaimen Olli Protector 11

Olli Protector 11 on uuden eurooppalaisen standardin mukaan aikaviivästetty älypaimen. Se tarkoittaa sitä, että nopean äkillisen kuormanmuutoksen sattuessa sähköpaimen laskee yhdentoista Joulen tehonsa puoleen, samalla kun se antaa voimakkaan hälytysäänen. Äkillisen muutoksen voi esimerkiksi aiheuttaa eläin, joka on jäänyt kiinni lankoihin tai kaatunut puu.

Kun sähköpaimen on hälyttänyt kymmenen minuuttia,
se nostaa tehon takaisin alkuperäiselle tasolle. Jos aita on kunnossa, hälytyksen voi sammuttaa paimenesta ja lisätä tehoa.

Olli Protector 11 -sähköpaimen on suurin paimen, minkä Farmcomp Oy on tähän mennessä tehnyt.

 

 

Älykkään Olli Protector 11 -sähköpaimenen teho laskee äkillisten muutosten sattuessa.

 

 

 

 

 

Edullisempi  vaihtoehto pyöröpaalien käärintään Ranilta on nimeltään Agriwrap eco. Puhalletulla ja liimaisella monikerroksisella kiristekalvolla on korkea puhkaisulujuus. Valkoisen kalvon leveys on 750 milliä ja pituus on 1 500 metriä. Sille annetaan vuoden UV-suoja ja kahden vuoden takuu.

 

 

Metallit pois ajoissa

JF tarjoaa nyt malliston tehokkaimman tarkkuussilppurin
JF FCT 1460:n metallin­tunnistusominaisuudella. Jos niittokarhoon joutuu magnetisoivaa metallia ja noukin nostaa sen silppurin syöttöaukkoon, pysähtyy syöttörullien syöttö täydestä korjuuvauhdista, mikä vähentää merkittävästi roottorin ja terien vaurioitumisriskiä.

 

 

Uutta apevaunurintamalla

Apesekoitus ja olkikuivitus onnistuvat samalla vaunulla eli
JF VM Multilla. Multi-toiminto mahdollistaa JF VM -apevanun käytön normaalisti seosrehun sekoitukseen ja jakoon, mutta myös kuivikeoljen jaon. Apevaunun etuosaan on liitetty syöttökanava, josta aperehu jaetaan poikittaisella etumatolla. Kuivike­oljen puhallusta varten syöttökanava lasketaan etumaton keskelle, jolloin väylä avautuu säiliöstä suoraan puhalluslietsolle.

Lietson puhallustorvella suihku ohjataan sivu- ja pystysuuntaan kääntyvän lipan avulla suoraan traktorin ohjaamosta käsin kätevästi oikeaan paikkaan. Parhaimmillaan olkisuihku lentää jopa 20 metrin päähän. VM Multi -vaunumallisto on vaihto­ehtoinen kaikissa tavallisimmissa apevaunukokoluokissa.

 

Öljysäiliömallit päivittyneet

Farmex-säiliömallistoa on muutettu asiakkaiden toivomuksesta. Farmex 135, 1 350 litran säiliötilavuus korvaa aikaisemman Farmex 10:n. Uusi säiliö mahdollistaa tuhannen litran minimitoimituksen vaikka säiliö ei olisi aivan tyhjä.  

Samalla Farmex 16, 1 600 litran säiliötilavuus, korvaa aikaisemman Farmex 15:n. Lisäksi Farmex 20, 2 000 litran säiliötilavuus, valmistetaan nyt isommalla päädyllä, jolloin se on optimaalisempi kuljettaa sekä sijoittaa varastointipaikkaan.

 

 

Uutta Cemolta

Kaksoisvaipallinen, lukollisella kannella varustettu Cemo Cuben dieselsäiliö on nimensä mukaisesti neliskulmainen. Verolliset suositushinnat ovat 1 500 litran säiliölle 3 295 euroa ja 2 500 litran säiliölle 3 695 euroa. Perusvarustukseen kuuluu sähköpumppu, neljän metrin letku, automaattipistooli, määrämittari ja ylitäyttösuoja. Säiliöiden toimitukset alkavat viikolla 49.

Cemon AdBlue tankkauskärryllä pääset helposti tankattavan koneen luo. Säiliön vetoisuus on sata litraa ja virtausnopeus on 35 litraa minuutissa. Letkun pituus on 4,4 metriä.

Sähköinen tankkauspumppu toimii 12 voltin käyttöjännitteellä ja siinä on kahden metrin kaapeli. Saatavana myös manuaalisella pumpulla. Verollinen suositushinta on 1 159 euroa.

 

Cemo Cube dieselsäiliöitä on saatavana kahdessa
koossa: 1 500 ja 2 500 litraa.

 

 

 

Näppärän Cemon AdBlue tankkauskärryn tilavuus on 100 litraa.

 

 

 

 

 

Juomarehu poikineille lypsylehmille

Milka Milk Start on Biofarmin juomana annettava täydennysrehu poikineille lehmille. Juoma helpottaa lehmän palautumista, jolloin sen maidontuotanto alkaa nopeammin.

Juoma annetaan heti poikimisen jälkeen ja siitä hyötyvät erityisesti poikimisesta väsyneet lehmät. Kerta-annoksen sopiva koko on noin 20 litraa. Annostus on 50 grammaa Milka Milk Start -jauhetta litraan vettä.

 

 

Uusi Aumarullan levitysteline tulee myyntiin keväällä 2014. Viime vuonna Ranin KoneForumiin valmistama teline sai niin paljon huomiota osakseen, että sellainen kehitettiin K-maatalouden ja Ranin yhteistyönä. Teline on nostolaitesovitteinen CAT 2 -kiinnikkeillä ja sen tukeva runkorakenne on kuumasinkitty. Akselin halkaisija on 73 mm ja telineeseen soveltuu maksimaalisesti rulla, jossa on 2 200 mm:n hylsy. Verollinen suositushinta on 699 euroa.

 

 

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita