Tarkkaile kasvustoa tautien varalta

19.06.2012

Kasvuston tarkkailu on nyt ajankohtaista. Lue ohjeet juolavehnän ja hukkakauran torjuntaan öljykasveilla sekä siemenlevintäisten tautien kurissapitoon.

Juolavehnä ja hukkakaura öljykasveilla

Juolavehnän torjunta alkaa öljykasveilla olla ajankohtainen, kun juolassa on 4 - 6 lehteä ja kasvi on noin 20 cm korkea. Samalla kertaa voidaan kasvustosta torjua mahdollinen hukkakaura. Oikea ajoitus hukkakauran torjuntaan on kasvin pensomisen loppupuolella, kuitenkin viimeistään, kun vanhimmat yksilöt ovat korrenkasvuvaiheen alussa.

Resepti juolavehnän ja hukkakauran torjuntaan: Fusilade Max 1,5 l / ha + 150 - 200 l vettä

Oikea ruiskutusajankohta on aamupäivällä, kun lämpötila on noin 15 - 20°C ja ilman suhteellinen kosteus on suuri, mutta kasvusto ei enää ole aivan märkää.

Lämpenevät säät ja sateet saa taudit liikkeelle reagoi ajoissa

Kasvustoa kannattaa tarkkailla siemenlevintäisten tautien varalta sekä suorakylvö- ja kevytmuokatuilla mailla, joilla taudit iskevät sateiden jälkeen maasta. Alkukesän taudit voi pitää kurissa rikkakasviruiskutuksen yhteydessä annettavalla tautiaineannoksella, esimerkiksi puolikkaalla annoksella tehokasta Prosaroa. Prosaro tehoaa kaikkiin merkittäviin viljan tauteihin, ja sitä voi käyttää pohjavesialueilla ja peräkkäisinä vuosina.

Kuvassa siemenlevintäisen verkkolaikun ensioire.

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita