Puhdasta voimaa

16.01.2012 // Staffan Björkell

MASSEY FERGUSON 7600

Konekesko lanseeraa K-maatalouden kanssa Massey Fergusonin 7600-sarjan Suomessa kasvussa olevassa traktorisegmentissä. MF 7600 -sarja palkittiin äsken Agritechnica-messuilla Saksassa. Malleissa käytetään toisen sukupolven SCR-tekniikka, joka takaa taloudellisen ajon. Power management -lisäteholla käytetään mottorin koko kapasiteettia mahdollisimman usein. Neljällä mallilla sekä kahdella vaihteistovaihtoehdolla 7600-sarja tavoittaa laajan käyttäjäkunnan.

Suomalaisten traktorimarkkinoiden tuore uutuus on Massey Fergusonin MF 7600 -sarja. Sarjan neljä uutta mallia ja kaksi vaihdelaatikkovaihtoehtoa tavoittavat laajan käyttäjäkunnan. Mallinumerot ovat MF 7619, MF 7620, MF 7622 sekä MF 7624, ja jokaisen mallin saa joko Dyna-6-vaihdelaatikolla tai portaattomalla Dyna-VT-vaihdelaatikolla.

– 7600-sarjaan kuuluu tehokkaita traktoreita esimerkiksi isoille tiloille sekä urakoitsijoille. Sarja vastaa kysyntään juuri tällä hetkellä kasvussa olevalla segmentillä, tuotepäällikkö Matti Anttila Konekeskosta sanoo.

MOOTTORI

MF 7600 -sarjan traktoreissa on kotimaiset AGCO Sisu Power dieselmoottorit. Tehot vaihtelevat sarjan pienimmän, MF 7619 traktorin, 185 hevosvoiman nimellistehosta sarjan kovan kaverin, MF 7624 traktorin, 235 hevosvoimaan ja 1 030 Newtonmetrin nimellistehoon. MF Power Management antaa lisäksi lisätehoja, mistä tarkemmin oheisessa laatikossa.

UUDET OMINAISUUDET

7600-sarja tarjoaa pitkän rivin uusia ominaisuuksia. Traktoreissa on täysin uuden muotoilun lisäksi aiempaa suuremmat polttoainesäiliö ja ureasäiliö, aiempaa hiljaisempi ohjaamo sekä uusi ohjaamojousitus, hyttijousitus sekä entistä parempi astinlauta. 7600-sarjan myötä käyttöön saadaan samalla siis myös koko joukko uutuuksia. Ergonomia ja käyttäjän huomioiminen sekä myös ympäristöystävällisyys ovat olleet keskeisessä asemassa uusien mallien suunnittelussa. MF 7600 -sarjan traktoreissa käytetään toisen sukupolven SCR-tekniikkaa, ja niissä on siksi sisäänrakennetulla SCR-katalysaattorilla varustettu sivupakoputki. 7600-sarjan varustukseen kuuluu lisäksi huoltoa kaipaamaton DOC-hapetuskatalysaattori (Diesel Oxyde Catalyst). Uuden polttoainesäiliön myötä dieselin kokonaistilavuus on 435 litraa. AdBlue-tankin tilavuus on 40 litraa. Myös jäähdytinpaketti on uudistunut ja aiempaa kompaktimpi, minkä ansiosta jäähdytin on entistä helpompi puhdistaa.

– On tärkeää, etteivät valmistajat unohda käyttäjän mukavuutta, vaikka traktorit kasvavatkin kokoa. Traktorin pitää olla helppo huoltaa, koska silloin huollot tulee tehtyä ja traktori pysyy kunnossa. Kunnossa olevan traktorin jälleenmyyntiarvokin on korkea, Anttila kertoo.

Myös hytin sisustus on uudistunut. Koko kojelauta polkimet ja ratti mukaan lukien on otettu suoraan 8600-sarjasta. Panoraamahytistä ajajalla on avoin näkyvyys, mikä helpottaa työntekoa erityisesti, kun traktoriin on liitetty työvälineitä.

KULJETTAJAN ERGONOMIA ON HUIPPUTASOA

7600-sarjassa on mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia kuten Exclusive mllisya löytyvä ergonominen Mulyipad monitoimikahva. Siitä pystyy hallitsemaan kaikki tärkeimmät toiminnot yhdellä otteela. Kahvasta löytyvät mm. nostolaitteen, yhden hydrauliikkalohkon, vakionpoeusmuistien, päisteautomatiikan, kierroslukumuistin ja voimanoton painikkeet sekä suunnanvaihdon. Kattavista toiminnosta huolimatta kahva on kompaktin kokoinen ja erittäin helppo niin omaksua kuin käyttää.

VARUSTUSTASOT

Varustustason suhteen Massey Ferguson on nyt siirtynyt varustuspaketteihin tai varustustasoihin. Dyna-6-vaihdelaatikolla varustetut traktorimallit saa varustustasoilla Essential, Efficient ja Exclusive. Dyna-VT-vaihdelaatikolla varustetut traktorimallit saa varustustasoilla Efficient ja Exclusive. Essential on vakiovarustustaso, joka on saatavilla vasta kesällä 2012. Efficient on keskitaso, ja siihen kuuluu muun muassa kahdella hydrauliikan sähkölohkon ohjauksella varustettu Command Control käsi­noja. Efficient-varustustasoon kuuluu lisäksi hydraulinen etuakselin jousitus, Quad Link. Exclusive on nimensä mukaisesti kattava varustustaso, johon kuuluvat muun muassa monitoimikahva Multipad sekä ajotietokone Data-tronic. Exclusive-tasolla varustukseen kuuluvat myös hydraulinen hyttijousitus OptiRide Plus sekä neljä sähköohjattavaa hydraulista ulosottoa. Exclusive on vaativan ja todella monipuolisen traktorin haluavan käyttäjän varustustaso.

Kaikille käyttäjille löytyy siis sopiva varustustaso.

– Ideana on vastata käyttäjän tarpeisiin. Nykyään maatilat ja niiden tarpeet ovat hyvin erilaisia. Siksi meillä on kolme erilaista varustustasoa, joista käyttäjä voi valita itselleen sopivan, Matti Anttila selittää.

Massey Ferguson 7600 -sarja tulee saataville Suomessa kevään aikana.

TEKNISET TIEDOT

 • Uudistetut pumppu ja suuttimet, Common Rail ruiskutuksessa entistä korkeampi paine.
 • Dyna-6 vaiheistolla tai portaattomalla Dyna-VT vaihteistolla.
 • Moottorin ohjausyksikkö (Sisu) mahdollistaa moottorin maksimaalisen käyttöasteen.
 • Toisen sukupolven SCR-tekniikka (Selctive Catalytic Reduction). Ureaa syötetään vain todellisen tarpeen mukaan.
 • Uudistettu SCR-katalysaattori
 • Toimii yhteen DOC-hapetuskatalysaattorin kanssa (Diesel Oxyde Catalyst)
 • Ureasäiliön ja koko ureajärjestelmän lämmitys uudistettu

5 FAKTAA

 • MF 7600 -sarjan neljä mallia kokoluokassa 185–235 hevosvoimaa
 • Saatavilla Dyna-6-vaihteistolla tai portaattomalla Dyna-VT-vaihteistolla
 • Varustettu toisen sukupolven SCR-tekniikalla (Selective catalytic reduction)
 • Lisäksi varustettu huoltoa kaipaamattomalla DOC-hapetuskatalysaattorilla (Diesel Oxyde Catalyst)
 • Dyna-6-malleissa Power Management

Power Management – arvokasta lisätehoa

Massey Fergusonin aikaisempi lisäteho on 7600-sarjassa korvattu Power Managementilla.

Uuden lisätehon tärkein etu on se, että käytössä on lähes aina täysi teho.

— Käytössä on 95 prosenttia ajasta täysi teho. MF:ssa lisätehoa käytetään myös peltotöissä enemmän kuin muissa traktorimerkeissä, tuotepäällikkö Matti Anttila Konekeskosta toteaa.

Hän tarkoittaa käytännössä sitä, että Massey Fergusonissa lisäteho potkaistaan peliin aiemmassa vaiheessa kuin muissa traktorimerkeissä. Monen kilpailijan traktoreissa lisätehosta on hyötyä vasta isommilla vaihteilla, siinä missä MF:n Power Management antaa lisätehon jo 2D vaihteesta alkaen eli 5–6 kilometrin tuntinopeudella ajettaessa. MF:n aiemmissa malleissa lisäteho kytkeytyy 3A vaihteesta alkaen.

— Uuden järjestelmän myötä traktorin maksimitehoa hyödynnetään myös useimmissa peltotöissä. Nopeusero ei ole niinkään suuri aiempaan verrattuna, mutta 2-alueelle tultaessa lisäteho antaa aivan uutta joustavuutta tiettyihin peltotöihin, Anttila sanoo.

Esimerkiksi MF 7624:n osalta tämä tarkoittaa sitä, että traktori Power Managementin avulla hyödyntää koko 260 hevosvoiman kapasiteettiaan 2D vaihteesta alkaen silloin, kun voimanotto ei ole käytössä.

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita