Koeruudut olivat syynissä Viljelyohjelmapäivänä

06.08.2012

Viljelyohjelmapäivään osallistui noin 450 vierasta, jotka olivat kuulemassa alan viimeisimpiä tutkimustuloksia ja tekemässä ammattilaisten johdolla havaintoja koeruuduilla.

K-maatalouden koetilan tutkija Marjo Serenius kertoo tilalla mitatun tämän kesän sade- ja lämpösumman sijoittuvan kymmenen vuoden vertailuajaksolla keskiarvolukemiin. Hauholla sijaitseva koetila on säästynyt pahimmilta sateilta, jotka ovat paikoin vaivanneet viljelymaita kovastikin.
 
Koetilalla on kylvetty tänä vuonna yhteensä 2 500 lajikekoeruutua. Viljelyohjelmassa on kymmenen koetta ja 150 ruutua. Niissä testataan uusimpien lajikkeiden ja kasvinsuojeluaineiden ratkaisuja sekä sitä, kuinka suojeluaineet toimivat yhdessä lajikkeiden kanssa.
 
Kasvukaudella koetilan tutkijat päivittävät viikottain havaintoja koeruuduilta kasvuasteseurannan sivuille.

Vierailijoita Hauhon koetilalla.

Syysviljoissa etenkin ruskearuoste on olennainen rukiin talvehtimisessa, ja sen suhteen tautipaine on olemassa. Kannattaa siis torjua taudit ennen talven tuloa. Ruosteet vaikuttavat myös talvehtimiseen, muistuttaa Serenius.
  
Viljelijöitä näkyy vielä tulevina viikkoina Hauhon pelloilla tutkiskelemassa lajikeuutuuksia ja hakemassa vinkkejä tulevalle kaudelle.
 
Ensi vuoden Viljelyohjelmapäivänä juhlistetaan K-maatalouden koetilan 50-vuotisjuhlaa!
 
Katso kuvakollaasi tämän vuoden tapahtumasta.

Katso videoita viljelyohjelmapäivästä.

 

Luetuimmat artikkelit

Lisää luetuimpia artikkeleita