Tietosuojapolitiikka ja evästeet

Lantmännen tietosuojapolitiikka ja tiedot evästeistä

Johdanto

Lantmännen osuuskunta ja sen konserniyritykset (“Lantmännen” tai “me”) käsittelevät verkkosivujemme ja sosiaalisen median alustojemme vierailijoiden ja käyttäjien (“Digitaaliset kanavat”) henkilötietoja sekä sellaisten henkilöiden henkilötietoja, jotka osallistuvat kampanjoihimme tai minkä tahansa Lantmännen konsernin yritysten järjestämiin kilpailuihin tai jotka ottavat meihin yhteyttä asiakasongelmien yhteydessä.

Tämä tietosuojapolitiikka kuvailee miten käsittelemme henkilötietojasi, mitä oikeuksia sinulla on käsittelyyn liittyen ja mitä evästeitä käytetään Digitaalisten kanavien yhteydessä.

Tämä versio tietosuojapolitiikasta on sovellettu Lantmänen Agron digitaalisia kanavia varten.

Yksityisyytesi on tärkeää Lantmännenille ja me pyrimme tarjoamaan korkean suojatason kaikessa henkilötietojen käsittelyssä. Kaikki henkilötietojen käsittely Lantmännenin toimesta tapahtuu soveltuvien tietoturvalakien mukaisesti. EU:ssa/ETA:ssa yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) on voimassa 25. toukokuuta 2018 alkaen [1]. Koska suurin osa Lantmännenin yrityksistä on Eurooppalaisen lainsäädännön piirissä, tämä tietosuojapolitiikka perustuu GDPR:ään. Paikalliset tietoturvalait EU:n/ETA:n ulkopuolella otetaan huomioon, kun se on tarkoituksenmukaista.

Erityistietoja koskien henkilötietoja saatetaan antaa Lantmännenin Digitaalisten kanavien yhteydessä, jolloin niillä on etusija näiden yleisten ohjeiden yli.

Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia tietoja, jotka voidaan suoraan tai epäsuorasti, muiden tietojen käytön yhteydessä, yhdistää elossa olevaan, luonnolliseen henkilöön. Tämä tarkoittaa, että erilaiset tiedot kuten nimi, yhteystiedot, IP osoitteet, kilpailuvastaukset, ostohistoria, tapaustiedot ja valokuvat ovat henkilötietoja.

Mitä henkilötietoja keräämme sinusta?

Kun vierailet Digitaalisissa kanavissamme

Kun vierailet tai käytät Digitaalisia kanaviamme, voimme kerätä tietoja, jotka valitset antaa meille, kuten nimesi, postiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi puhelinnumerosi. Voimme myös kerätä henkilötietoja evästeiden kautta, kuten on kuvailtu otsikon ”Tietoja evästeistä – ja kuinka välttää ne” alla.

Kun osallistut kilpailuihin, muihin markkinointitapahtumiin, arviointeihin tai tuotetestaukseen

Jos osallistut kilpailuihin tai muihin markkinointitapahtumiin, joiden järjestäjänä toimii mikä tahansa Lantmänneniin kuuluva yritys, kilpailuvastauksesi ja muut tarpeelliset tiedot sinusta (esimerkiksi palkintojen jakoa varten) käsitellään. Jos osallistut arviointiin koskien mitä tahansa Lantmännenin tuotteita, arvostelusi ja ehdotuksesi sekä tiedot sukupuolestasi ja iästäsi käsitellään myös.

Kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme tai muuten otat meihin yhteyttä

Kun otat meihin yhteyttä esimerkiksi kysyessäsi asiakaspalvelulta jotain tai jos sinulla on kysymyksiä liittyen valitukseen minkä tahansa Lantmännenin sisäisen yrityksen valmistamasta tuotteesta, voimme yhteystietojesi lisäksi käsitellä tapaukseen liittyvää tietoa, asiakasnumeroasi, valituksiasi, pyyntöjäsi ja muita tietoja, joita annat meille itsestäsi yhteydenpidon aikana.

Tarkoitukset joihin käsittelemme henkilötietojasi

Käsittelemme henkilötietojasi erinäisiin tarkoituksiin, riippuen siitä vierailetko Digitaalisilla kanavoillamme, osallistutko kilpailuihimme, muihin markkinointitapahtumiimme, arviointeihin tai tuotetestaukseen, tai otatko meihin muista syistä yhteyttä:

Laillinen peruste henkilötietojesi käsittelylle

Lantmännen käsittelee aina henkilötietojasi soveltuvan lain mukaisesti. Käsittelemme henkilötietojasi kun se on tarpeellista kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseen ja käsitelläksemme mitä tahansa valituksia tai muita asiakaspalveluongelmia. Käsittelemme henkilötietojasi myös, kun meillä on muu oikeutettu etu ja perusteltu syy tehdä niin, esimerkiksi yrityksemme markkinointi Digitaalisten kanavien vierailijoille, Digitaalisten kanavien kehittäminen tai yhteydenpito kanssasi (esim. asiakaspalvelun kautta).

Jos Lantmännen käsittelisi tietojasi mihinkään sellaiseen tarkoitukseen, joka vaatii suostumuksesi soveltuvien tietosuojalakien mukaisesti, hankimme tämän suostumuksen etukäteen.

Poistaminen

Henkilötietojasi käsitellään Lantmännenin toimesta vain niin kauan kuin on tarpeellista käsittelyn tarkoitusten täyttämiseen. Olemme asettaneet tarvittavat toimenpiteet siihen, että varmistamme, että tietosi poistetaan tämän jälkeen.

Suojatoimet henkilötietojen turvaamiseksi

Lantmännen suojelee henkilötietojasi korkean tason suojatoimilla ja on toimeenpannut tähän tarkoitukseen tarvittavat tekniset ja organisatoriset suojatoimet, jotka suojaavat henkilötietojasi luvattomalta pääsyltä, muutoksilta, levittämiseltä ja tuhoamiselta. 

Rajoitukset koskien tietojen luovuttamista

Lantmännen voi nimetä ulkoisia yhteistyökumppaneita suorittamaan toimintoja Lantmännenin puolesta, kuten IT palveluiden tarjoaminen tai markkinoinnissa, tietoanalyyseissä ja tilastoissa avustaminen. Näiden palveluiden tarjoaminen saattaa tarkoittaa, että Lantmännenin yhteistyökumppanit sekä EU:n/ETA:n ulko- että sisäpuolella saavat pääsyn henkilötietoihisi. Yritysten, jotka käsittelevät henkilötietoja Lantmännenin puolesta täytyy aina allekirjoittaa sopimus Lantmännenin kanssa, jotta voimme varmistaa henkilötietojen korkea suojataso myös yhteistyökumppaniemme käsissä. Erityisiä suojatoimia toimeenpannaan, kun kyseessä on EU:n/ETA:n ulkopuolinen yhteistyökumppani, kuten sopimusten allekirjoittaminen, jotka sisältävät EU:n komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet, jotka ovat saatavilla EU:n komission verkkosivustolla.

Lantmännen voi myös luovuttaa henkilötietoja kolmansille osapuolille, kuten poliisille ja julkisille viranomaisille, jos ne liittyvät rikostutkintaan tai jos meidän täytyy muuten lain vaatimusten tai viranomaispäätösten mukaan luovuttaa näitä tietoja.

Lantmännen ei luovuta henkilötietojasi missään muussa laajuudessa kuin tässä osiossa kuvailluin mukaisesti.

Ulkoiset linkit

Lantmännenin Digitaaliset kanavat saattavat joskus sisältää linkkejä ulkoisille verkkosivustoille tai palveluihin, joita me emme hallinnoi. Jos seuraat linkkiä ulkoiselle verkkosivustolle, suosittelemme, että tutustut tätä verkkosivustoa koskeviin henkilötietojen käsittelyperiaatteisiin ja evästetietoihin. Tämä tietosuojapolitiikka soveltuu vain Lantmännenin Digitaalisiin kanaviin.

Oikeus tietoihin ja valituksen tekemiseen

Sinulla on tiettyjä oikeuksia sitä Lantmännenin yritystä nähden, joka toimii henkilötietojesi rekisterinpitäjänä (katso yhteystiedot alla):

Tietoja evästeistä – ja kuinka välttää ne

Lantmännenin evästeiden käyttö

Käytämme evästeitä verkkosivuillamme. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka asetetaan tietokoneellesi, esimerkiksi sitä varten, että mahdollistetaan tietyt ominaisuudet verkkosivustoillamme, kuten navigointi. Käytämme myös evästeitä luodaksemme tilastoja verkkosivustomme vierailijoiden määrästä ja saadaksemme tietoa siitä miten verkkosivustoa käytetään. Nämä tiedot auttavat meitä kehittämään ja optimoimaan verkkosivustoa. Käytämme evästeitä myös nähdäksemme mitkä mainokset ovat sinulle merkityksellisiä ja arvioidaksemme mainontakampanjoitamme. Nämä evästeet seuraavat esimerkiksi sitä oletko nähnyt mainoksen koskien konserniyrityksiä toisella verkkosivustolla ja näin tullut ohjatuksi Lantmännenin verkkosivustolle.

Tietoja, jotka kerätään evästeiden käytön kautta verkkosivustoillamme, käytetään vain Lantmännenin omiin tarkoituksiin, eli ei kolmansien osapuolten tarkoituksiin.  Evästeitä käytetään joskus sellaisten tietojen keräämiseen, jotka luetaan henkilötiedoiksi, kuten IP osoite ja tiedot liittyen IP osoitteeseen, mutta ei sellaisia henkilötietoja, jotka ovat suoraan yhdistettävissä sinuun henkilökohtaisesti.

Evästeet voidaan joko poistaa automaattisesti, kun käyttäjä sulkee verkkoselaimen (niin sanotut ”istunto evästeet”) tai säilöä käyttäjän tietokoneelle, jotta seuraavat vierailut verkkosivustolla ovat mahdollisia (niin sanotut ”pysyvät evästeet”). Pysyvät evästeet poistetaan myös automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

 

 

Evästeet, joita käytetään tällä Digitaalisella kanavalla, kuvaillaan alla olevassa taulukossa.

Nimi

Evästeen tyyppi ja käyttötarkoitus

Säilytettävät tiedot

Säilytysaika

Google Analytics: _utmat

Käytetään hallinnoimaan aikaväliä Google Analytics pyynnöille.

Työkalu vierailijan käyttäytymisen analysointiin, asiakaskokemuksen parantamiseen ja verkkosivuston toimivuuden varmistamiseen.

Poistetaan 10 minuutin jälkeen.

Google Analytics: _utma

Käytetään käyttäjien ja istuntojen erottamiseen toisistaan. Eväste päivitetään aina kun verkkosivustolla vieraillaan ja tiedot lähetetään Google Analyticsille.

Työkalu vierailijoiden käyttäytymisen analysointiin asiakaskokemuksen parantamiseen ja verkkosivuston toimivuuden varmistamiseen.

Poistetaan kahden vuoden jälkeen tuoreimmasta vierailusta (päivitetään käytön yhteydessä).

Google Analytics: _utmb

Käytetään uusien istuntojen määrittämiseen jokaisen sivukäynnin perusteella. Eväste päivitetään aina kun verkkosivustolla vieraillaan ja tiedot lähetetään Google Analyticsille.

Työkalu vierailijoiden käyttäytymisen analysointiin asiakaskokemuksen parantamiseen ja verkkosivuston toimivuuden varmistamiseen.

Poistetaan 30 minuuttia tuoreimman vierailun jälkeen (päivitetään käytön yhteydessä).

Google Analytics: _ga

Tunnistaa sama selain vierailujen yli yhden verkkosivuston osalta.

Yksilöity anonyymi satunnainen tunniste

Poistetaan 2 vuotta viimeisen vierailun jälkeen.

Google Analytics: _gid

Tunnistaa sama selain vierailujen yli yhden verkkosivuston osalta.

Yksilöity anonyymi satunnainen tunniste

Poistetaan 1 vuorokausi viimeisen vierailun jälkeen.

Google Analytics: _gat

Rajoittaa Google Analyticsiin lähetettävien kutsujen määrää

Aina ”1”

Poistetaan 1 minuutin jälkeen.

Julkaisujärjestelmä: pll_language

Muistaa käyttäjän valitseman kielen.

Kielikoodi, esim. ”fi”.

Poistetaa 540 minuuttia viimeisen vierailun jälkeen.

 

Kuinka vältät evästeet

Voit estää evästeiden käytön muuttamalla verkkoselaimesi asetuksia niin, että se automaattisesti estää evästeiden tallentamisen tai ilmoittaa sinulle aina kun verkkosivusto pyytää tallentamaan evästeen. Voit myös poistaa aiemmin tallennetut evästeet verkkoselaimesi kautta. Jos estät evästeet, tämä saattaa vaikuttaa verkkosivuston käytettävyyteen.

Sosiaaliset mediat

Verkkosivusto sisältää joskus upotettua sisältöä ja sosiaalisten medioiden jakamistyökaluja. Nämä palveluntoimittajat saattavat siten käyttää evästeitä Lantmännenin verkkosivustolla. Lantmännenillä ei ole pääsyä tai mahdollisuutta hallinnoida näitä evästeitä tai niiden keräämiä tietoja. Sinun on siksi tarkistettava kyseisten kolmansien osapuolten verkkosivustot saadaksesi lisätietoja evästeistä ja kuinka kieltäydyt vastaanottamasta niitä.

Yhteystiedot henkilötietoja ja evästeitä koskevia kysymyksiä varten

Lantmännen ek för, tai soveltuvin osin toinen Lantmännen konsernin yritys, on rekisterinpitäjä koskien henkilötietojesi käsittelyä. Jos sinulla on kysymyksiä siitä, kuinka Lantmännen ek för käsittelee henkilötietojasi tai käyttää evästeitä, tai jos haluat nimitetyn tietosuojavastaavaan / henkilötietoasioista vastuussa olevan henkilön yhteystiedot, ole hyvä ja ota yhteyttä Lantmännen ek förin tietosuojavastaavaan / henkilöön joka on vastuussa henkilötietoasioista osoitteessa dataskyddsombud@lantmannen.com.

Lantmännen Agroa koskevat kyselyt pyydämme tekemään oheisella linkin takana löytyvällä lomakkeella ja lähettämään osoitteeseen tietosuojavastaava@lantmannen.com.

 


[1] Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/679, annettu 27 päivänä huhtikuuta 2016, luonnollisten henkilöiden suojelusta henkilötietojen käsittelyssä sekä näiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta ja direktiivin 95/46/EY kumoamisesta (yleinen tietosuoja-asetus).