Ruisku kannattaa pestä heti käytön jälkeen, koska tällöin riittää pelkkä peruspesu. Pesun tärkeys korostuu rikkakasvien torjuntaa tehtäessä ja erityisesti silloin kun lopettaa ruiskuttamisen samalla kohdekasvilla ja siirtyy ruiskuttamaan eri kasvia.

Ruiskun tankkiin, pumppuun, venttiilistöön, letkuihin ja puomistoon voi jäädä jopa 10 litraa ruiskutusnestettä. Säiliön seinämien huokosiin ja muihin osiin kuivahtanut torjunta-aine voi seuraavissa ruiskutuksissa liueta muiden kasvinsuojeluaineiden liuottimen ansiosta ja olla seuraavalle kasville vioittavaa tai jopa tappavaa, ja aiheuttaa laajalla pinta-alalla vioituksia.

Peruspesu riittää silloin, kun ruiskuteliuosta ei ole ehtinyt kuivua ruiskuun. Syväpesu on tarpeen, jos ruiskuteliuosta on päässyt kuivumaan ruiskun säiliönseinämiin tai muihin osiin. Syväpesussa suoritetaan ensin peruspesun vaiheet 1-6. Tämän jälkeen pesuliuoksen annetaan seisoa ruiskussa vuorokauden ajan. Seuraavaksi suoritetaan vaiheet 7 ja 8 kuten peruspesussa.

Muista käyttää itse tarpeen mukaisia suojaimia ja suojavaatetusta.

  1. Tyhjennä säiliö pellolla täysin tyhjäksi

  2. Huuhtele säilö, pumppu, letkut ja suuttimet pellolla

  3. Käytä pesuliuoksessa oikeaa pesuainetta ja riittävää väkevyyttä

  4. Kierrätä pesuliuosta pumpulla ja päästä liuosta suuttimien läpi

  5. Harjaa säiliö pesuliuoksella yläosaa myöten. Käytä pesuliuosta myös painepesurissa. Muista puhdistaa täyttöaukon sihti, säiliön kansi, ruiskun ulkopinta, puomisto sekä mahdollinen täyttösäiliö

  6. Ruiskuta pesuliuosta puomiston läpi kasvustoon 5-10 minuutin ajan

  7. Huuhtele säiliö kaksi kertaa: kierrätä huuhteluvettä ruiskun kaikissa osissa ja ruiskuta kasvustoon tai biopetiin

  8. Pese suuttimet ja suodattimet omassa pesuliuoksessaan