Kasvitautien ja rikkakasvien tunnistuskuvat

Sivuille on koottu tunnistuskuvia yleisimmistä viljojen kasvitaudeista sekä ongelmarikkakasveista helpottamaan kasvinsuojelun päätöksiä.

Kasvinsuojeluongelmien tunnistaminen kasvukauden varhaisessa vaiheessa on tärkeää, jotta kasvinsuojelutoimenpiteet voidaan aloittaa oikea-aikaisesti. Ajoitukseltaan onnistuneet kasvinsuojelutoimenpiteet varmistavat sadon määrää ja laatua sekä vaikuttavat osaltaan vähentävästi tulevien vuosien rikkakasvipaineeseen peltolohkolla. Lisäksi oman viljely-ympäristön ongelmalajien tuntemus auttaa valitsemaan sopivimmat ja tehokkaimmat kasvinsuojeluaineratkaisut kullekin viljelykasville.

Alla  kuvattuna tyypillisiä kasvinsuojelun ongelmalajeja. Klikkaamalla kuvaa pääset kasvitaudin tai rikkakasvin tietosivulle. Sivuilla on mainittuna myös taudin pääasiallinen leviämistapa. Tällä on merkitystä tautitorjunnan kannalta, sillä maa- ja siemenlevintäisiä tauteja voidaan torjua tehokkaasti peittaamalla, mutta ilmalevintäiset kasvitaudit vaativat kasvukauden myöhemmissä vaiheissa torjuntaruiskutuksen.

 Suodata haluamasi viljan tai rikkakasvien tunnistuskuvat:

Tunnistuskuvat: {{group.tag.name}}

{{disease.name}}

{{disease.name}}

{{disease.latinName}}
Katso kaikki