Kasvinsuojelu

Kasvinsuojelussa onnistuminen on useiden tekijöiden summa. Lantmännen Agron Viljelyohjelmat sisältävät ratkaisuja erilaisiin viljelyolosuhteisiin ja tilanteisiin. Viljelyohjelmien tieto perustuu tieteelliseen tutkimukseen jota täydentää käytännön viljelystä saatu kokemustieto. Lantmännen Agron koetila Hauholla tutkii ja seuraa säännöllisesti ja tiiviisti eri lajikkeille sopivammat kasvinsuojeluvaihtoehdot.

Kasvinsuojeluainerekisteri

Kasvinsuojeluaineiden käytössä on aina noudatettava käyttöohjeita. Kasvinsuojeluainerekisteristä voi tarkistaa valmisteiden käyttörajoitukset, käyttökohteet sekä myyntipäällystekstit.

Kasvinsuojeluainerekisteri (tukes.fi)

Viljelyopas

Torjunta-aineiden tehotaulukkojen avulla voidaan valita sopivin ja tehokkain ratkaisu kuhunkin kasvinsuojeluongelmaan. Taulukot helpottavat parhaan torjuntatuloksen löytämisessä niin rikkakasvien kuin kasvitautien torjunnassa. Vuosittain ilmestyvä Lantmännen Agron Viljelyopas sisältää yksityiskohtaisia tietoja Viljelyohjelmista ja kasvinsuojelusta.

Viljelyopas »

Kasvuasteseuranta

Kasvukaudella päivitämme viikoittain Hauhon koetilan kasvuasteseurantaa koetilan verkkosivuilla sekä Facebook -sivustollamme.

Kasvinsuojelu-uutiset

Vaihtokoneet