Viikko 21/2020

Markkinakatsaus viikolla 21/2020

Koronavirus (COVID-19) on aiheuttanut isoja heilahduksia Euroopan ja maailman viljan hintoihin, mutta muutokset kotimaan hinnoissa ovat olleet rauhallisempia. Kylvöt edistyvät Suomessa isoilla paikallisilla vaihteluilla. Osassa Etelä-Suomea kylvöt on voitu saada päätökseen toisten tilojen vasta aloitellessa kylvöjä. Sääolosuhteet ovat tukeneet satoja ja ennuste uudelle sadolle on, että satotaso on keskikokoinen. Syysviljojen kunto näyttää odotettua paremmalta verrattuna aiempiin arvioihin.

Vehnän hinta on heilahdellut voimakkaasti koronaviruksen takia, mutta viime viikkoina heilahtelu on ollut rauhallisempaa maailman viljaennusteiden luvatessa pientä kasvua satomääriin. Kotimaan vehnätuotannon odotetaan pienentyvän jonkin verran viime satokaudesta ja Euroopan satomäärien laskevan myös kevään kuivuuden takia.

Ohran hinta on laskenut alkuvuodesta kesää kohti ja ohran hintataso saattaa laskea yhä kesän aikana vanhan sadon tarjonnan jatkuessa. Etelä-Euroopan uusi sato on laskenut vientimarkkinoiden hintatasoa ja tästä syystä tarjonta saattaa ylittää kysynnän kotimaassa.

Kauran hyvä satotaso on mahdollistanut runsaan viennin Keski-Eurooppaan ja Koronaviruksen aiheuttama hamstraus on myös lisännyt lyhyen aikavälin kysyntää vientimaissa. Euroopan rajoitusten lieventyessä ylimääräisen kysynnän odotetaan poistuvan markkinoilta, mikä laskenee hieman kauran ostoja kotimaassa.

Rukiin kysynnän odotetaan säilyvän tasaisena tarjonnan ylittäessä kysynnän tämän satokauden aikana. Rukiin talvehtiminen näyttää onnistuneen kohtuullisesti. Uuden sadon odotetaan vastaavan kotimaista kysyntää vanhan sadon varastojen ollessa edelleen korkeat.

 

Ota yhteyttä viljanostajaan

{{employee.StoreName.split(' ')[0] +' '+ employee.StoreName.split(' ')[1]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[2]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[0] +' '+ employee.StoreName.split(' ')[1]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[2]}}

{{employee.Title + employee.LastName}}

{{employee.FirstName}}   {{employee.LastName}}

{{employee.Titles}}
gsm. {{employee.DefaultPhone}}
puh. {{employee.AdditionalPhone}}
Lähetä sähköposti @{{employee.TwitterLink}}
{{$select.selected.Name}}