Viljamarkkinakatsaus

Seuraamme viljamarkkinoita ja viljapörssien näkymiä tiiviisti päivittäin. Markkinakatsausten tietolähteitä ovat useat julkiset kansainväliset vilja-alan asiantuntijatahot.

Markkinakatsaus viikolla 21/2020

Koronavirus (COVID-19) on aiheuttanut isoja heilahduksia Euroopan ja maailman viljan hintoihin, mutta muutokset kotimaan hinnoissa ovat olleet rauhallisempia. Kylvöt edistyvät Suomessa isoilla paikallisilla vaihteluilla.
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 37/2019

Suomessa viljakorjuu on edennyt hyvää vauhtia. Viljojen hehtolitrapainot ovat kauttaaltaan hyviä, valkuaisissa on vaihtelua ja toistaiseksi esim. kauroissa ei ole havaittu merkittäviä määriä Don-hometoksiineita.
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 33/2019

Suomessa sadonkorjuu on pisimmällä Varsinais-Suomessa, jossa on puitu syysviljojen ohella myös aikaisimmin kylvettyjä kevätviljoja. Ensimmäisten näytetietojen perusteella kaikki viljat ovat hehtolitrapainoiltaan hyviä. 
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 32/2019

Ensimmäisten tulosten perusteella sadon laatu on ollut hyvää esimerkiksi hehtolitrapainojen ja sakolukujen osalta, mutta valkuaisissa on enemmän vaihtelua. Syysvehnistä ja rukiista odotetaan määrällisesti runsasta satoa. Rukin viljelyssä tulee pyrkiä entistä vahvemmin sopimustuotantoon, jotta markkinoiden kysyntä ja tarjonta saadaan parempaan tasapainoon.
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 22/2019

Suomessa kylvöt ovat pääosin tehtynä maan etäosista aina Pohjanmaalle asti. Viikonlopun sadealue mahdollistaa kylvöille hyvän lähtökohdan kasvukauteen. Ylivuotisten viljavarastojen on arveltu jäävän selvästi viime vuosia pienemmiksi, joten tulevalle sadolle on hyvät odotukset sekä määrän että laadun suhteen. 
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 20/2019

Suomessa kevätkylvöt lähtivät liikkeelle jo pääsiäisen aikoihin, joka sekin oli tosin tänä vuonna myöhään. Huhtikuun puolella saatiin kylvettyä merkittäviä alueita etenkin Lounais-Suomessa, mutta vähäiset sateet huhtikuun aikana saivat aikaan peltojen epätasaisen kuivumisen monilla alueilla.
Lue koko katsaus »