Viljamarkkinakatsaus

Seuraamme viljamarkkinoita ja viljapörssien näkymiä tiiviisti päivittäin. Markkinakatsausten tietolähteitä ovat useat julkiset kansainväliset vilja-alan asiantuntijatahot.

Markkinakatsaus viikolla 7/2018

Suomessa viljamarkkinoilla hintataso on piristynyt etenkin myllyvehnällä, jolle on kysyntää kotimaisilla myllyillä ja korkeimmat perushintanoteeraukset ovat 180 €/tn. 
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 6/2018

Suomessa viljamarkkinat ovat piristyneet tammikuun aikana viime vuoden loppuun verrattuna. Tällä hetkellä suomalaisten viljojen hinnat ovat kilpailijamaitamme korkeammalla tasolla ja hintaveturina täällä toimii kotimaan käyttävä teollisuus.
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 2/2018

Kotimaassa viljojen hinnat ovat vahvoja kotimaan käyttökohteisiin ja tällä kaudella kotimaan käyttö onkin ollut hintajohtaja. Viljatoimitukset ovat pikkuhiljaa virkistymässä uuden vuoden lähdettyä käyntiin.
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 52/2017

Marraskuun lopussa julkaistujen lukujen mukaan Suomen viljasato jäi n. 3,4 miljoonaan tonniin, joka on toiseksi alhaisin 2000-luvulla. Eviran julkaisemien laatutietojen mukaan laatuvaihtelut ovat suuria maan eri alueiden välillä.
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 43/2017

Pohjoisen pallonpuoliskon sadonkorjuun edetessä maailman viljasadon määrää on nostettu. Tuoreimpien arvioiden mukaan kuluvalla satokaudella korjattu viljasato jää kolmisen prosenttia pienemmäksi kuin viime vuoden ennätyssato.
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 33/2017

Kuluvalla satokaudella 2017/18 maailman viljantuotanto laskee ensimmäistä kertaa useaan vuoteen. Tämä vähennys johtuu kasvukaudenaikaisista epäsuotuisista oloista suurilla tuotantoalueilla.
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 16/2017

Tulevana satokautena 2017/18 maailman viljantuotannon arvioidaan laskevan kolmella prosenttiyksiköllä 2050 miljoonaan tonniin kuluvan kauden ennätysmäärästä, 2106 miljoonasta tonnista. 
Lue koko katsaus »

Markkinakatsaus viikolla 8/2017

Tuoreimpien EU:n viljantuotantoarvioiden mukaan ensi syksynä satomäärä on palautumassa ”tavanomaiselle 2010-luvun tasolle”, 306 miljoonaan tonniin. Tämä on toteutuessaan n. 4 prosenttiyksikköä suurempi kuin viime vuonna korjattu 296 miljoonan tonnin viljasato. 
Lue koko katsaus »