Kasvuasteseuranta

Seuraamme Lantmännen Agron Koetilalla Hauholla tarkasti säätilaa ja kasvustoja. Päivitämme tänne kerran viikossa uusimmat säätilat ja ajankohtaisia asioita pellolta.

Koetilan havaintoja ja toimenpiteitä kasvukaudella

Päivitetty 6.9.2019

 

6.9.2019

Puinnit jatkuvat aina kelin niin salliessa. Syysöljykasveilla on tehty ensimmäiset rikkakäsittelyt 1-2-kasvulehtiasteella.

28.8.2019

Puinnit etenevät hyvää tahtia. Syysohrat on Koetilalla kylvetty tänään.

5.8.2019

Koeruutujen puinnit on aloitettu tänään.

8.7.2019

Kauran kukinta on loppumassa. Koeruuduilla tehdään nyt viimeisiä ruiskutuksia, kuten kauran punahometorjunta ja öljykasvien tautitorjunta.

25.6.2019

Ohra ja aikaisin kylvetty vehnä tulevat tähkälle, myös ensimmäiset kaurat ovat tulossa röyhylle. Kasvustot ovat reheviä ja etenkin ohralla tautipaine on suuri. Öljykasvit aloittelevat kukintaansa. Öljykasveilla on runsaasti tuholaisia, sekä rapsikuoriaisia että kaalikoita.

23.5.2019

Syysvehnällä on havaittu ruostetta. Sää suosii tautien leviämistä. Kirppoja on havaittu. Taimettuvia öljykasveja kannattaa siis tarkkailla.

13.5.2019

Koetilalla kevään ensimmäiset kylvöt ovat tulleet pintaan. Kylvämättä on vielä öljykasvit ja nurmia. Ruis on lippulehdellä. Lämpösumma on viimekevään tasolla ja pitkää keskiarvoa korkeampi.

 

 

Voit myös seurata kasvukauden edistymistä myös Facebookissa, Twitterissä (#kasvuaste) ja Instagramissa.

 

Kasvuastekuvia