Ensimmäiset kasvukauden YaraVitat arvottu

Julkaistu 09.03.2021 klo 9.45

Ensimmäinen YaraVita -arvonta on suoritettu. Viljanviljelijä Marko Pisilä Kalajoelta voitti koko tilan tarpeisiin YaraVita -lehtilannoitteet tulevalle kesälle. Onnea Marko! 

Viljanviljelijä Marko Pisilä yllättyi iloisesti, kun kuuli voittaneensa Lantmännen Agron tämän talven ensimmäisessä arvonnassa ensi kesän YaraVita-lehtilannoitteet.

Marko viljelee 72 hehtaarin viljatilaa Kalajoen Tyngällä. Pinta-alasta puolet on kauralla ja puolet ohralla. Pellot on vuosien varrella kalkittu hyvin, joten pH.n suhteen kasvulohkot ovat kunnossa. Huonoimmatkin pH:t ovat 6,5 tienoilla, suurin osa kasvulohkoista ovat pH.n suhteen korkeassa viljavuusluokassa. Esimerkiksi mangaania pitää antaa jokaisessa viljelyn vaiheessa peittauksesta viimeisiin ruiskutuksiin saakka. YaraVita Mantrac Pro on eniten tilalla käytetty lehtilannoite. YaraVita Macozinia on myös käytetty lohkoille missä kupariakin tarvitaan.

Marko suorittaa ruiskutukset itse. ”Näin varmistan ja näen lehtilannoituksen vaikutuksen parhaiten” hän toteaa. Ensi kesän YaraVitat ovat YaraVita MANTRAC PRO, YaraVita STARPHOS CMZ ja YaraVita UNIVERSAL. Kokeiluun menee uusi YaraVita BIONUE biostimulanttia.

Onnittelut Markolle vielä!

Mikäli arpaonni ei suosinut sinua nyt, käy osallistumassa Lantmännenin huikeaan YaraVita-lehtilannoite arvontaan! Vieläkin on kaksinkertainen mahdollisuus voittaa.