Voiteluaineen valinta

Julkaistu 17.09.2020 klo 10.12 | Päivitetty 11.12.2020 klo 11.49

Voiteluaineilla ja polttonesteillä on suuri merkitys maataloustöiden sujumiselle. Suomen vaihtelevissa olosuhteissa työkoneet joutuvat vuoden mittaan lujille. Oikein valitulla voiteluaineella voi säästää tuhansia euroja huolto- ja käyttökustannuksissa ja varmistaa, että koneet pysyvät toimintakuntoisina kaikissa tilanteissa.

Pohjoiset sääolosuhteet asettavat kovat vaatimukset voiteluaineille. Moottorin on käynnistyttävä kovillakin pakkasilla ja öljyn on voideltava moottori luotettavasti myös korkeissa lämpötiloissa ja raskaasti kuormitettuna. Paikallisten olojen ymmärrys on edellytys oikeanlaisen öljyn kehittämiselle.

Suomalainen Neste tuntee koko ketjun polttoaineista voiteluaineisiin sekä Pohjoisen vaihtelevat ääriolosuhteet. Nesteen Suomessa kehittämien, raskaalle kalustolle soveltuvien moottoriöljyjen avulla kaluston suorituskyky ja luotettavuus säilyvät haastavissakin olosuhteissa.

Uusi moottoriteknologia vaatii uutta teknologiaa myös öljyiltä

Moottoreiden päästövaatimukset kiristyvät ja tämä on huomioitava myös voiteluaineiden tuotekehityksessä.

“Modernit moottorit vaativat uudenaikaisia öljyjä. Siksi Nesteen raskaan kaluston dieselmoottoriöljyt ovat uudistumassa, jotta ne vastaavat autonvalmistajien uusimpiin vaatimuksiin”, kertoo Nesteen tuotepäällikkö Tomi Rechardt.

Nesteen voiteluaineet kehitetään yhteistyössä maailman johtavien raskaan kaluston ajoneuvovalmistajien kanssa. Nesteen omien, ainutlaatuisten NEXBASE™-perusöljyjen avulla saadaan tiukimmatkin ajoneuvovalmistajan vaatimukset täytettyä. 

Neste onkin yksi maailman johtavista huippulaatuisten perusöljyjen valmistajista ja markkinoijista.

Laadukas voiteluöljy säästää luontoa ja rahaa

Laadukas, nykyaikainen moottoriöljy suojaa moottoria kulumiselta ja pitää pakokaasujen jälkikäsittelylaitteiston puhtaana. Näin pidennetään moottorin käyttöikää ja säästytään kalliilta jälkikäsittelylaitteiston huollolta.

“Hyvin voideltu moottori säästää myös polttoainetta ja pitää päästöt kurissa.  Nesteen moottoriöljyillä on autonvalmistajienviralliset hyväksynnät. Siksi niitä voi turvallisesti käyttää myös takuuaikana”, Rechardt huomauttaa.

Nesteen voiteluaineiden valikoimasta löytyy öljyjä traktoreiden ja muiden maatalouden koneiden sekä metsätyökoneiden voiteluun. Korkealaatuiset öljyt suojaavat moottoria ja ovat toimintavarmoja kaikissa olosuhteissa. Valikoimasta löytyy moottoriöljyjä, hydrauliikkaöljyjä sekä jäähdytinnesteitä erilaisiin työkoneisiin.

Erityisesti maatalouteen sopivat Nesteen voiteluaineet

Neste Turbo+ VPX 15W-40 - tynnyri 180 kg & kannu 20 kg 

Kehitetty erityisesti nykyaikaisille raskaille dieselmoottoreille, joissa käytetään hiukkassuodattimia ja muita edistyneitä jälkikäsittelyjärjestelmiä. Tuote suojaa erityisen tehokkaasti pakokaasuen jälkikäsittelylaitteisto lisäten sen käyttöikää.

Ominaisuudet ja edut:

  • Vähentää päästöjä
  • Erinomaisen puhdas moottori
  • Hyvä kulumisenestokyky

Neste Turbo+ NEX 10W-40

Nykyaikaisille raskaan ja kevyen kaluston dieselmoottoreille. Valmistettu yhden maailman johtavan perusöljyvalmistajan Neste Oy:n huippuluokan suomalaisesta NEXBASE®-perusöljystä. Tuotteen etuja ovat mm. Hyvä kylmäkäynnistys, pitkä vaihtoväli ja päästöjen vähentäminen.

Ominaisuudet ja edut:

  • Hyvä kylmäkäynnistys
  • Pitkä vaihtoväli
  • Vähentää päästöjä

Neste Turbo+ NEX 10W-30

Neste Turbo + NEX 10W-30 on kehitetty erityisesti nykyaikaisille raskaille dieselmoottoreille, joissa käytetään hiukkassuodattimia ja muita edistyneitä jälkikäsittelyjärjestelmiä. Tuote suojaa erityisen tehokkaasti pakokaasuen jälkikäsittelylaitteisto lisäten sen käyttöikää. Neste Turbo + NEX 10W-30. Se on valmistettu yhden maailman johtavan perusöljyvalmistajan Neste Oy:n huippuluokan suomalaisista NEXBASE®-perusöljyistä.

Ominaisuudet ja edut:

  • Hyvä kylmäkäynnistys
  • Erinomaiset polttoaineensäästöominaisuudet
  • Erinomaisen puhdas moottori

 Neste premium Gear UTTO

Monikäyttöinen voiteluaine, jolla on erittäin hyvä kulumisenestokyky ja laaja käyttölämpötila-alue. Neste Premium Gear UTTO on yhdistettyjä traktoreiden vaihteisto- ja hydrauliöljyjä, jolla on myös öljykylpyjarruihin vaaditut kitkaominaisuudet. Lisäksi sillä on hyvät hapettumisenkesto- ja korroosionesto-ominaisuudet.

 

Tarkista ajoneuvo- ja konekohtaiset suositukset Nesteen Voiteluainesuosituksista

Lisätietoja Nesteen voiteluaineista saat Lantmännen Agron myyjältä.