Uusi korkeatyppinen luomulannoite markkinoille

Julkaistu 17.08.2020 klo 8.00 | Päivitetty 20.05.2021 klo 9.47

Lantmännen Agro panostaa luomuviljelyn tarjontaan ja aloittaa korkeatyppisen uuden luomulannoitteen maahantuonnin. Lannoite tuo Suomen luomuviljelyn tehokkuuden uudelle tasolle. Luomulannoite 10-3-1 on edullinen ja käyttäjäystävällinen – kokonaisuudessaan paras ja kannattavin ratkaisu lannoitukseen luomutuotannossa.

Lannoitteen NPK-ravinnesuhde on 10-3-1, joka on markkinoiden viljanviljelyyn teknisesti ja taloudellisesti soveltuvien lannoitteiden korkein. Lannoitteen valmistaa Lantmännenin tytäryhtiö Gyllebo Gödning, ja sen toimitus tapahtuu logistisesti soveltuvien satamaterminaalien kautta. Lannoiterae on rakenteeltaan kova, lyhyeksi katkottu ja pakattu yksisankaiseen 750 kilon suursäkkiin käsittelyn helpottamiseksi.

- Gyllebolla on pitkä kokemus luomulannoitteiden valmistamisesta, ja vuosikymmenten aikana tuote on testattu niin koekentillä kuin käytännön viljelyssä eri kylvökonemerkeillä. Valikoima Ruotsissa on laaja, mutta tuomme nyt ensin tuotteista selvästi kysytyimmän markkinoille. Valikoiman täydentämistä muilla tuotteilla ja luomuravinteilla harkitaan myöhemmin, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Juho Urkko.

Lihajuujauho on viljakasveilla kustannustehokkain vaihtoehto

Lantmännen Agron koetilalla Hauholla on tehty useana vuonna viljelyteknisiä kokeita orgaanisilla lannoitteilla, pääasiassa lihaluujauholla.

- Sadonlisä kaikilla kasveilla eri vuosina on ollut merkittävä ja taloudellisesti kannattava jopa suuremmilla käyttömäärillä. Suurimmat erot ovat löytyneet käyttömenetelmien välillä, ja paras hyöty saadaan lannoite multaamalla. Pintalevityksessä on riski typen haihtumiselle orgaanisia lannoitteita käytettäessä, kertoo tutkija Anni Kymäläinen.

Gyllebo Gödning AB on Pohjoismainen luomulannoitteiden markkinajohtaja, joka on valmistanut luomulannoitteita Ruotsissa 1980-luvulta saakka. Yrityksen omistaa Lantmännen Ek för. osuuskunta yhdessä Konvex AB:n kanssa. Lannoitteen jakelijana Ruotsissa toimii Lantmännen Lantbruk

Tuotteen jälleenmyyjinä Suomessa toimivat Lantmännen Agro ketjun 34 paikallista kauppiasyrittäjää, jotka palvelevat asiakkaita 73 myymälänsä kautta.

Lisätietoja antaa

Juho Urkko
Myyntijohtaja / Lantmännen Agro
juho.urkko@lantmannen.com
Puh. 050 310 4075

Etsi lähin myymälä

{{$select.selected.name}}

{{selectedStore.MarketingCompanyName}}

{{selectedStore.Address}}, {{selectedStore.PostalCode}} {{selectedStore.Municipality}}

puh: {{selectedStore.DefaultPhoneNumber}}
{{selectedStore.AdditionalPhoneNumber}}

{{selectedStore.ContactEmail}}

Palvelemme

Arkisin
{{selectedStore.OpenWeekdays}}
Lauantai
{{selectedStore.OpenSat}}
Sunnuntai
{{selectedStore.OpenSun}}

Yritystietoa

Lantmännen

Lantmännen on johtava toimija maatalouden, koneiden, bioenergian ja elintarvikkeiden alalla Pohjoismaissa. Lantmännenillä on 10 500 työntekijää sekä toimintaa yli 20 maassa. Liikevaihtomme on 4 miljardia euroa. Meillä on toimintaa sekä tutkimus- ja kehitystoimintoja koko arvoketjussa, joten pystymme kantamaan vastuun pellosta pöytään.
www.lantmannen.com

Lantmännen Agro Oy

Lantmännen Agro on suomalaisista kauppiasyrityksistä koostuva ketju. Kauppiasverkostoon kuuluu yhteensä 42 kauppiasyritystä ja 76 toimipistettä Suomessa. Asiakkaitamme ovat maa- ja metsätalousyrittäjät, koneurakoitsijat, hevosalan ammattilaiset ja harrastajat. Tarjoamme asiakkaillemme koneet, tuotantotarvikkeet ja palvelut ammattitaitoisesti. Olemme aktiivinen toimija vilja- ja siemenkaupassa.
www.lantmannenagro.fi

Gyllebo Gödning AB 

Gyllebo Gödning AB on Pohjoismainen luomulannoitteiden markkinajohtaja, joka on valmistanut luomulannoitteita Ruotsissa 1980-luvulta saakka. Yrityksen omistaa Lantmännen Ek för. osuuskunta yhdessä Konvex AB:n kanssa. Lannoitteen jakelijana Ruotsissa toimii Lantmännen Lantbruk.

www.gyllebogodning.se