Kelpak - Biostimulantti jolla todistetusti tehoa!

Julkaistu 20.08.2020 klo 8.00 | Päivitetty 24.08.2020 klo 9.04

Lantmännen Agron valikoima on täydentynyt uudella biostimulanttien tuoteperheellä. Markkinoille on saapunut myös useita muita biostimulantti -tuotteita, joista Kelpak erottautuu pitkillä perinteillä ja laajasti tutkitulla teholla.

Biostimulantti nimellä kulkevia tuotteita löytyy maailmalla jo laidasta laitaan. Vaikutustapa voi perustua esimerkiksi tuotteen sisältämään kasvihormoniin ja humus- sekä fulvohappoihin. Käytännössä ne ovat kasvin kasvua ja aineenvaihduntaa edistäviä tuotteita, jotka nostavat satoa ja sen laatua etenkin kasville stressaavissa olosuhteissa kuten kuivuudessa. Kelpak on monikäyttöinen tuote, joka sopii kaikille kasveille viljoista erikoiskasveihin. Sen teho perustuu juuriston parempaan kasvuun, jonka avulla veden ja ravinteidenotto kasvissa tehostuu.

- Kelpak on täysin luonnollinen vesiliukoinen merileväuute, joka sisältää runsaasti kasvien omaa auksiini-hormonia. Tuotteen teho on osoitettu selkeästi kymmenissä eri maissa tehdyissä kokeissa viimeisen neljän vuosikymmenen aikana, kertoo tuotepäällikkö Janne Streng.

Positiivisia käyttökokemuksia myös Suomesta

Kytäjän kartanon mailla Kelpakkia on käytetty onnistuneesti syysviljoilla. Tilalla työskentelevän Jyrki Kontisen mukaan Kelpakin juurruttava vaikutus on edesauttanut selkeästi viljojen talvehtimista. 

- Orasvaiheessa käsitelty kasvusto oli selkeästi paremmin talvehtinut. Tämä näkyi varsinkin kun kylvöajankohta venähti turhan pitkälle, toteaa Jyrki.

Kontisen mukaan tuotetta on käytetty tilalla hyvällä menestyksellä kahtena vuonna peräkkäin. Myös tuotteen helppokäyttöisyys saa Jyrkiltä kehuja, se on vesiliukoisena helppo levittää.

- Kelpak voidaan antaa eri viljelykasveille monilla eri tavoilla. Tavanomaisen ruiskutuksen lisäksi voidaan käsittely tehdä esimerkiksi kasteluveden mukana, tai vaikkapa upottamalla vihannesten taimet ja mansikan rönsyt sopivasti laimennettuun vesiliuokseen, täydentää Streng.

Lisätietoja antaa

Janne Streng
Tuotepäällikkö / Lantmännen Agro
janne.streng@lantmannen.com
Puh. 050 383 4299

Etsi lähin myymälä

{{$select.selected.name}}

{{selectedStore.MarketingCompanyName}}

{{selectedStore.Address}}, {{selectedStore.PostalCode}} {{selectedStore.Municipality}}

puh: {{selectedStore.DefaultPhoneNumber}}
{{selectedStore.AdditionalPhoneNumber}}

{{selectedStore.ContactEmail}}

Palvelemme

Arkisin
{{selectedStore.OpenWeekdays}}
Lauantai
{{selectedStore.OpenSat}}
Sunnuntai
{{selectedStore.OpenSun}}

Yritystietoa

Lantmännen Agro Oy

Lantmännen Agro on suomalaisista kauppiasyrityksistä koostuva ketju. Kauppiasverkostoon kuuluu yhteensä 42 kauppiasyritystä ja 76 toimipistettä Suomessa. Asiakkaitamme ovat maa- ja metsätalousyrittäjät, koneurakoitsijat, hevosalan ammattilaiset ja harrastajat. Tarjoamme asiakkaillemme koneet, tuotantotarvikkeet ja palvelut ammattitaitoisesti. Olemme aktiivinen toimija vilja- ja siemenkaupassa.
www.lantmannenagro.fi