Vuoden 2019 huipputekijät

Julkaistu 01.12.2019 klo 20.16 | Päivitetty 01.12.2019 klo 20.18

Lantmännen Agron yhteistyökumppaneita ja kauppojen henkilökuntaa on palkittu kuluneen vuoden aikana. Vuosittain jaetaan Vuoden tavarantoimittaja, Vuoden viljanostaja, Vuoden kauppias, Vuoden konekauppias sekä vuoden konemyyjä.

Ecolanille tunnustusta toimivasta yhteistyöstä

Lantmännen Agro palkitsi yhteystyökumppaninsa, ravinnetuottaja Ecolanin lokakuussa Vuoden tavarantoimittajana. Yritys on kehittänyt aktiivisesti valikoimaansa ja panostanut tuotekehitykseen, raati perusteli valintaa. Yhteistyö Lantmännen Agron kanssa on ollut pitkäjänteistä ja sitoutunutta. – Ecolan huomioi liiketoiminnassaan niin kaupan kuin asiakkaankin tarpeet, Tuoteryhmäpäällikkö Juho Urkko tiivistää palkinnon perusteet.

T&T Reinikaisen aktivisuus palkittiin

KoneAgriassa palkittiin myös parhaita konekauppias ja konemyyjät. Vuoden konekaupaksi nimettiin T&T Reinikainen Pohjois-Pohjanmaalta. Kaupassa on opiskeltu uutta koneteknologiaa aktiivisesti sekä noustu pitkäjänteisellä työllä apevaunukaupan markkinajohtajaksi. Lisäksi T&T Reinikainen osallistuu ja järjestää aktiivisesti koneisiin liittyviä näytöksiä ja koulutuksia.

Aiemmin keväällä T&T Reinikaisen Tuomas Reinikainen valittiin Lantmännen Agro-ketjun vuoden kauppiaaksi. Valintaan vaikuttivat asiakastyön aktiivisuus, yrityksen myynnin kehitys sekä yhteistyön sidosryhmien kanssa. T&T Reinikaisella on kaupat ReisjärvelläNivalassa ja Haapajärvellä. Vuoden kauppias valitaan Lantmännen Agro-ketjuun kuuluvien kauppiaiden joukosta. Ketjuun kuuluu 38 paikallista kauppiasyrittäjää, joilla on 74 kauppaa Suomessa. Lantmännen Agro-ketjun kauppiaiden vahvuuksia ovat erityisesti alueidensa asiakkaiden erityistarpeiden ja paikallisten tuotanto-olosuhteiden tuntemus sekä ammattitaitoinen henkilökunta.

Konekaupan parhaat

Vuoden 2019 parhaat konemyyjät on myös valitty. Kunnianosoituksen ansaitsivat tänä vuonna Arto Kauppi Lantmännen Agro Oulusta ja Jarkko Kostiainen Lantmännen Agro Lahdesta.

– Arto Kauppi on onnistunut konekaupassa vuodesta toiseen. Hän on rohkea ja luottamista herättävä kaupantekijä, joka tuntee asiakkaiden tarpeet sekä ajaa ja testaa koneita itse, perustelee Lantmännen Agron myyntijohtaja Anssi Peltola. – Jarkko Kostiainen puolestaan on kasvanut nopeasti konekaupan osaajaksi. Hän on järjestelmällinen tekijä, joka omaksuu nopeasti uutta ja on onnistunut hyvin muun muassa ennakkomyynnissä.

Vuoden viljanostaja panostaa sopimusviljelyyn

Lantmännen Agro onimennyt Vuoden viljanostajaksi Juha Kostekiven. Palkinnon taustalla on Kostekiven luja työ viljakaupassa: viimeisen kolmen vuoden aikana hän on kolminkertaistanut viljakaupan toimialueellaan. Tämä on onnistunut muun muassa panostamalla sopimusviljelyyn ja luomuviljakauppaan, joissa molemmissa kasvu on ollut merkittävää. Kostekivi työskentelee Lantmännen Agro Nivalassa.