Viikko 27: Sadon laatu huippukuntoon rikin ja typen avulla

Julkaistu 02.07.2019 klo 9.30 | Päivitetty 02.07.2019 klo 14.34

Koko satopotentiaalin saavuttamiseksi on kasvitautiruiskutusten jälkeen vielä mahdollista parantaa sadon laatua ja määrää turvaamalla siementen kehittyminen sopivilla ravinteilla. YaraVita Thiotrac ja typpiliuos ovat erinomaisia tuotteita tähän tarkoitukseen. Niillä nostetaan satotasoa sekä erityisesti lisätään valkuaisen määrää ja nostetaan raakavalkuaispitoisuutta.

Valkuaisen rakenneosana on sekä typpeä että rikkiä, ja siksi näitä ravinteita sisältävä YaraVita Thiotrac 300 (kasveille käyttökelpoista sulfaattirikkiä 300 g ja typpeä 200 g litrassa) on erinomainen tuote myllyvehnän myöhäiseen ruiskutukseen. Ruiskutus kannattaa tehdä myöhäisessä tähkävaiheessa, kun tähkä on tullut kokonaan esiin. Thiotraccia tulisi ruiskuttaa 5l/ha. Ruiskutukseen on hyvä lisätä typpiliuosta, esimerkiksi 10-50 l/ hehtaarille. Ruiskutusajankohdaksi on hyvä valita viileähköt olosuhteet ja iltaruiskutukset, jotta vältetään polttovioitukset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Muistathan, että nurmilla toimivaksi osoitettu seos Thiotrac 5 l/ha + Mancozin 1 l/ha on vaivan arvoinen panostus. Satotasonnousut nurmilla ovat olleet keskimäärin noin 6-8 % tällä seoksella. Vielä on mahdollista panostaa toiseen nurmisatoon. Sopiva ruiskutusajankohta on nurmen ollessa 10-25 cm korkeaa.

 

Katso edelliset viikkotiedotteet 

Viikko 26: Torju punahome tarvittaessa »

Viikko 22: Viljojen rikkatorjunta on pian käsillä »

Viikko 20: Vizuralla apua lannoitukseen »

Viikko 19: Syysviljan rikkatorjunta keväällä »

YaraVita Mancozin video