Harri Tolsa voitti koko tilan YaraVitat

Julkaistu 12.03.2019 klo 16.45 | Päivitetty 12.03.2019 klo 16.56

Kaksi ensimmäistä arvontaa on suoritettu, vielä on kuitenkin viimeinen mahdollisuus voittaa. Osallistu Lantmännenin huikeaan YaraVita-lehtilannoite arvontaan!

Harri Tolsa viljelee Virolahden kunnan Kattilaisten kylässä 50 hehtaarin viljatilaa. Myös metsätyöt työllistävät miestä. Harri on toiminut tilan isäntänä 20 vuoden ajan. Tilalla viljeltiin sokerijuurikasta useampi vuosi, mutta sen viljely loppui noin 10 vuotta sitten. Tilan peltojen fosforiarvot ovat siis hyvällä tasolla.

Ensi kesänä on tarkoitus viljellä vehnää ja mallasohraa. Rakeiset lannoitteet YaraMila Y 3, YaraMila Y 4 ja YaraBela Suomensalpietari odottavat varastossa jo kevään kylvöjä. ”Aina pitää tavoitella hyvää pullavehnän ja mallasohran laatua”, toteaa Harri. Hän toivoo, että säät suosivat tulevalla kasvukaudella. ”Viime kesänä kuivuus kuritti pahasti ja vehnäsato jäi puoleen edellisestä vuodesta, mutta vehnän laatu paikkasi hyvin menetettyä satoa”, kertoo Harri.

Viime kesänä olisi ollut hyvin käyttöä YaraVita Universal -tyyppiselle kasvien kasvua virkistävälle lehtilannoitteelle. Ensi kesänä Harri saakin kokeilla YaraVita Universal -uutuustuotetta (3 l/ha) sekä YaraVita Mancozinia (1 l/ha), kun arvonnassa voitetut koko tilan YaraVita lehtilannoitteet saapuvat tilalle. ”Hienoa, että tänne synkkään kuusikkoon sattui näin iloisia uutisia”, naurahtaa Harri tyytyväisenä voitostaan.