6 syytä valita Echo-moottorisaha

Julkaistu 28.03.2019 klo 14.25 | Päivitetty 28.03.2019 klo 14.31

Kuten muissakin pienkoneissa, myös sahamarkkinoilla tuoreempi hienostunut tekniikka ja automaatio ovat lisääntyneet viimevuosina. Monet ovat todenneet käymishäiriöiden lisääntyvän selvästi erityisesti vaihtelevissa ja haasteellisissa olosuhteissa. Ja näitä talvinen metsä lumen, kosteuden, pakkasen keskellä tarjoaa runsaasti.  

1. Käyttövarmuus

Sahojen käyttövarmuus ja varmatoiminen tekniikka ovat Echolla valmistuksen ydinasia, josta ei haluta tinkiä, vaikka tehosta, laadusta ja käyttömukavuudesta pidetäänkin kiinni. 

2. Pitkä takuuaika

Echon sahat valmistetaan Japanissa perinteisellä japanilaisella tarkkuudella. Myös tuotteiden käyttäjiltä saatuja kehitysehdotuksia kuunnellaan. Koska käytetystä tekniikasta ollaan varmoja, on tuotteille helppo antaa markkinoiden yleisestä tasoa selvästi pidempi takuuaika: kaksi vuotta ammattikäytössä ja viisi vuotta yksityiskäytössä.

3. Hyvä ergonomia

Echo-sahoille ominaista on keveys, mutta sahat ovat silti tehokkaita ja monet yksityiskäyttöönkin suunnitelluista sahoista soveltuvat ammattikäyttöön. Valjaat ovat tärkeässä roolissa raivatessa; hyvin istuvat ja ergonomiset valjaat auttavat pidentämään raivauspäivää. Echo Pro -valjaita voi säätää juuri käyttäjän mittojen mukaan.

4. Helppo huollettavuus

Esimerkiksi ilmanpuhdistimeen ja tulppaan pääsee kätevästi käsiksi ilman työkaluja. Useimmissa Echon malleissa ketjukotelon mutterit on kiinnitetty hakasilla koteloon, jolloin ne eivät maastossakaan pääse katoamaan huoltoa tehdessä. Teräketjun teroitus on ensimmäinen ja tärkein asiakkaan huoltotoimenpide, mihin Pfred-viilan ohjain on mullistava työkalu, samalla pyyhkäisyllä teroittuu hammas ja purupiikki. Kun teräketju tulee vaihtoikään, kattavasta Lantmännen Agron valikoimasta löytyy varmasti oikea teräketju - myös klapikoneisiin. Raivaussahoihin useasti kysytty varuste on leikkuutehoa lisäävä kovapalaterä. Tuote löytyy Lantmännen Agron valikoimasta.

5. Kattava huoltoverkosto

Kattava huoltoverkosto Suomessa ja sahojen huollettavuus on huomion arvoinen seikka. Echon sahojen huoltopisteitä löytyy eri puolelta Suomea yli 160.

6. Työturvallisuus ja varusteet

Työturvallisuus ja ergonomia korostuu metsätöissä. Työasusteista on löydyttävä suojukset oikeista paikoista mahdollisen viiltovahingon varalta. Turvasaappaat, viiltosuojakäsineet, turvahousut sekä viisiirillä ja kuulosuojaimilla varustetun kypärä ovat kiistaton minimivarustus, kun moottorisahan kanssa metsässä työskennellään. Echon Pro -viiltohousut yllättävät ja vakuuttavat sinut varmasti sekä ergonomian että hinta-laatusuhteen osalta. Oregonin uudella tukivyöllä saadaan tukea keskivartaloon, ja näin ennaltaehkäistään venähdykset.

Asiakkaidemme suosimat moottorisahat

Erityisesti Echo CS-361WES -karsintasaha on ollut suosion keskipisteenä syksystä. Se sopii keveytensä ja käsiteltävyytensä ansiosta hyvin harvennus- ja polttopuun korjuuseen. Vaativampaan käyttöön tarkoitetuista koneista Echo CS-501SX on kiinnostanut asiakkaita sekä erikoistarpeisiin soveltuva yläkahvasaha Echo CS-25.

Hyvä kattaus kevään savotoille

Kevätauringon alkaessa lämmittämään ja madaltamaan hankien pintaa on hyvä muistaa, että Lantmännen Agron valikoimista löytyy täydellinen metsurivalikoima Echon moottorisahoista, raivaussahoista, moottorisahatarvikkeista sekä turvavarusteista. Valikoimassa on muun muassa markkinoiden tehokkain akkusaha ja ainut 40-kuutioinen yleismoottorisaha täysmetallirungolla. Ammattisahoja löytyy tukkisahoista kevyempiin karsintasahoihin. Myös Oregonin ketjut, laipat ja tarvikkeet sekä pienkonebensiinit (Aspen ja Neste) ja teräketjuöljyt kuuluvat olennaisesti metsurivalikoimaamme.