Viikko 28: Syksyn rikkatorjunta takaa tulevien vuosien kasvustojen onnistumisen

Julkaistu 13.07.2018 klo 10.10 | Päivitetty 27.12.2018 klo 11.23

Vanhojen nurmien päättäminen ja puintien jälkeinen vaikeiden rikkojen torjuminen alkaa syksyn lähestyessä tulla ajankohtaiseksi. Kemiallisesti glyfosaattilla kasvuston päättäminen on rikkojen torjunnassa erinomainen valinta. Sillä saadaan vaikeatkin rikkakasvit kuriin. Samalla seuraava kasvusto saa paremmat edellytykset kasvuun kestorikattomassa peltomaassa.

Vanhan nurmikasvuston päättämisessä on tärkeää huomioida, että kasvukautta on jäljellä vielä muutama viikko, jotta glyfosaatti pääsevät kulkeutumaan kasvien juuriin ja varmasti lopettamaan kasvuston. Nurmessa tulisi olla vähintään 4 lehteä, jotta kasvuston lopettaminen onnistuu. Kun halutaan päästä juolavehnästä eroon, tulee siinä olla vähintään 3 - 4 lehteä, jotta torjunta onnistuu.

Haastavan kasvukauden takia osalla pelloista rikkojen torjunta ei ole aivan onnistunut, jolloin rikkapaine lohkoilla on todella suuri. Tällaisissakin tilanteissa kannattaa harkita glyfosaatin käyttöä, jotta peltomaa saadaan puhdistettua tulevia kausia varten, ja näin turvattua tulevien kasvustojen puhtaus, laatu ja sato. Sänkimaata ruiskuttaessa oljet tulisi olla kerätty tai silputtu, jotta torjunta-aine pääsee vaikuttamaan rikkakasveihin eikä jää paksun olkipeiton päälle.

Roundup Powermax on kiinteä erittäin tehokas ja laadukas glyfosaattituote, jossa on markkinoiden korkein tehoainepitoisuus (720 g/kg). Se soveltuu erinomaisesti kasvuston päättämiseen sekä vaikean rikkatilanteen korjaamiseen. Sen käyttömäärä vaihtelee nurmia lopettaessa 1 - 3,5 kg/ha.  Sänkipelloissa käyttömäärä on 1,5 – 3,5 kg/ha. Glyphomax 480 on nestemäinen väkevä (480 g/l) glyfotuote jonka käyttömäärät vaihtelevat 1,125 – 6,0 l/ha käyttökohteesta riippuen. Tarkista käyttökohteeseen suositellut annosmäärät tuotekohtaisesti.

 

Viikko 27: Jaettu lannoitus viljoilla ja öljykasveilla kannattaa »

Viikko 25: Kuivuudesta stressaantuneet viljelykasvit ovat entistä alttiimpia kasvitaudeille  »

Viikko 24: Korrensääteet – vakuutus onnistuneelle sadonkorjuulle »
Viikko 23: Öljykasvien kasvinsuojelu ja kasvustorakenteen muokkaus »

Viikko 22: Valmistaudu viljojen rikkakasviruiskutuksiin »

Viikko 21: Tuholaisten tarkkailu on nyt ajankohtaista niin viljoilla kuin öljykasveilla »

Viikko 20: Hivenravinnepuutokset kannattaa ehkäistä yhdistämällä lehtilannoitus kasvinsuojeluruiskutuksiin »

Viikko 18: Syysviljan rikkatorjunta keväällä »
Viikko 17: Nyt on aika lannoittaa syysviljat ja nurmet! »
Viikko 16: Itävyyden varmistamiseksi nyt on peitattava siemen »