Tee nyt Laatuviljasopimus

Julkaistu 18.01.2018 klo 10.22 | Päivitetty 27.12.2018 klo 11.23

Itämeren ympärillä syysviljoja saatiin kylvettyä tavanomaista vähemmän. Tämä tarkoittaa sitä, että kevätkylvöisiä viljoja tulee olemaan naapurimaissamme tavanomaista enemmän. Käytännössä ainakin ohran ala tulee kasvamaan ja tämä voi vaikuttaa mm. tulevaan mallasohramarkkinaan, mutta tietysti lopullisen viljasadon määrän ja laadun sanelevat kasvukauden säät.


Suomessa viime syksynä korjattu viljasato oli 2000-luvun pienimpiä ja tämän kauden jälkeen ainakin rehuohran ja myllyvehnän varastot tulevat olemaan tavanomaista matalammat.
Siksi niitä on järkevää kylvää ensi keväänä. Suomen potentiaalisin viljelykasvi on kuitenkin kaura, jonka laatu on tunnettua etenkin eurooppalaisille elintarvikekäyttäjille. Suomi tuottaa edelleen valtaosan Euroopan elintarvikekaurasta ja sille on vakaa vientikysyntä vuodesta toiseen.

Viljan markkinoille tuleminen on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen epätasaista.
Esimerkiksi kotimaisen viljaa käyttävän teollisuuden viljankäyttö on kuitenkin tasaista ympäri vuoden, joten tasainen viljavirta olisi kaikkien etu. Samoin viljanviennissä viljan markkinoille tuleminen voi poiketa merkittävästi markkinoiden vedosta. Puintien jälkeen alkavat hiljaiset toimitusviikot ovat markkinan toiminnan kannalta vaikeita, sillä tällöin toimitukset kasautuvat keväälle tai pahimmassa tapauksessa kesälle, jolloin etelämpänä Euroopassa valmistaudutaan jo uuden sadon vastaanottamiseen eikä vientikysyntää välttämättä enää ole.

Tekemällä viljelysopimuksen varmistat, että voimme tarjota Sinulle parhaita toimitusvaihtoehtoja satosi laadusta riippuen.
Kun teet ensi satokaudelle vähintään 20 hehtaarin sopimuksen helmikuun 2018 loppuun mennessä, saat sopimuslahjana 5 litran kanisterin Mancozinia. Tule keskustelemaan sopimusvaihtoehdoista viljelysuunnittelusi tueksi. Vilja-asiantuntijamme on palveluksessasi!

Tee Laatuviljasopimus »

Ota yhteyttä viljanostajaan

{{employee.StoreName.split(' ')[0] +' '+ employee.StoreName.split(' ')[1]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[2]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[0] +' '+ employee.StoreName.split(' ')[1]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[2]}}

{{employee.Title + employee.LastName}}

{{employee.FirstName}}   {{employee.LastName}}

{{employee.Titles}}
gsm. {{employee.DefaultPhone}}
puh. {{employee.AdditionalPhone}}
Lähetä sähköposti @{{employee.TwitterLink}}
{{$select.selected.Name}}