Paarmapallo ja muita hellekesän helpottajia

Julkaistu 07.08.2018 klo 15.43 | Päivitetty 27.12.2018 klo 11.23

 

Suomen yllä leijuva helle on tuonut mukanaan myös joka kesäisen ongelman – eläimiä kiusaavat paarmat sekä muut hyönteiset. Valikoimassamme on monia tuotteita helpottamaan eläinten oloa.

Vaikka on jo elokuu, niin hyönteiset ja paarmat ovat edelleen hevosten sekä karjan riesana. Valikoimamme uusin tuote Taonx Eco -paarmapallo on menestyksekäs pyydys paarmojen vähentämiseksi. Pyydys soveltuu käytettäväksi esimerkiksi laitumilla, ratsastuskentillä, karjasuojissa, golfkentillä, puutarhoissa, yms. Pyydyksellä on saatu vähennettyä paarmoja jopa 95 % alueelta, jonne se on laitettu. Pyydyksen vaikutusalue on noin 5000 neliömetriä. Pyydys on myrkytön ja ympäristöystävällinen. Se on helppo ripustaa esimerkiksi puuhun tai tolppaan mukana tulevalla ketjulla. Pyydyksen halkaisija on noin 88 cm.

Paarmapallon toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen: aurinko lämmittää mustaa palloa, jolloin paarma luulee sitä eläimeksi, josta voi imeä verta. Paarma lentää pallon pinnalle ja yrittää purra sitä. Kun paarma tajuaa, että kohde onkin väärä se vaistomaisesti lentää ylöspäin ja päätyy ansaan, joka on täytetty saippuavedellä, eikä pääse sieltä enää pois.

Hyönteiskarkotteiden puolelta valikoimassa on DR REPEL 1L, mikä on ylivoimaisen tehokas hyönteiskarkote. Pitkäkestoinen vaikutus helpottaa eläinten oloa yhdellä käsittelyllä jopa 2 viikkoa. Rekisteröity tuote.

Toisena hyönteiskarkotteena valikoimassamme on tehokas kesäspray pikiöljyllä, W-kesäspray Plus 1L. Spraytä levitetään puhtaalle ja kuivalle karvalle. Vältä aineen joutumista silmiin, sieraimiin tai suuhun. Lisää alussa 2–4 päivän välein, myöhemmin riittää 5–7 päivän välein.

Vaikeasti allergisille hevosille valikoimastamme löytyvät myös hyönteisloimet – sekä huput. Kysy lisää lähimmästä Lantmännen Agrosta!