Lantmännen Agro panostaa maatalouden digitaalisiin palveluihin

Julkaistu 27.06.2018 klo 10.00 | Päivitetty 27.12.2018 klo 11.23

Lantmännen Agro aloittaa yhteistyön Ruotsin johtavan maatalouden GPS-laitteiden ja sovellusten toimittajan DataVäxt AB:n kanssa. Yhteistyön aloitus on merkittävä panostus sateliittipohjaiseen täsmäviljelyyn sekä viljelydatan hallintaan ja hyödyntämiseen.

Dataväxt AB on Ruotsin johtava digitaalisten täsmäviljelypalveluiden toimittaja. Yritys on ollut vuodesta 2016 Lantmännen -konsernin strateginen kumppani maatalouden digitalisessa kehittämisessä.

Satelliittipaikannukseen perustuvassa täsmäviljelyssä tuotantopanokset on mahdollista kohdentaa sinne missä oikeasti on tarvetta. ”Teknologian kehitys maataloudessa etenee ja tuo mielenkiintoisia mahdollisuuksia”, sanoo DataVäxtin liiketoiminnan kehityksestä ja markkinoinnista vastaava Johan Martinsson. ”Paremman päätöksenteon ja tarkkuuden avulla luodaan edellytyksiä tuottavuuden ja kannattavuuden parantamiseen sekä eläintuotannossa että viljelyssä”, hän jatkaa.

DataVäxt hyödyntää Trimblen täsmäviljelyratkaisuja. Yritys on Trimble Agriculturen virallinen maahantuoja Ruotsissa ja Norjassa. Lantmännen Agron tuotevalikoimaan tulevat Trimblen GPS-/GNSS-järjestelmät ja tarkkuussignaalit sekä automaattiohjaukseen, työkoneiden ohjaukseen ja anturitekniikkaan liittyvät laitteet ja sovellukset. ”Näyttöjä ja järjestelmiä on eri toiminnoilla ja lähtötasoilla, joten kaikkiin viljelytarpeisiin löytyy sopiva vaihtoehto”, kertoo Lantmannen Agron tuotepäällikkö Juha Änkö.

Yhteistyö DataVäxtin kanssa alkaa syyskuussa. ”Täsmäviljelyyn liittyvä palvelutasomme nousee uudelle tasolle, kun DataVäxt vastaa laitteiden teknisestä tuesta”, sanoo Lantmännen Agron myyntijohtaja Anssi Peltola ja lisää ”He ovat erikoistuneet juuri näihin tuotteisiin.”

DataVäxt on mukana Lantmännen Agron osastolla ensi viikolla alkavilla OKRA-messuilla.

  

Lisätietoja

Lantmännen Agro Oy, Myyntijohtaja Anssi Peltola, 0500 428 892, anssi.peltola@lantmannen.com
DataVäxt AB, Liiketoiminnan kehitys ja markkinointivastaava Johan Martinsson, +46 514 650 212, jm@datavaxt.se 

Tietoa DataVäxtistä

Dataväxt AB on vuonna 1996 perustettu maatalouden teknologia- ja datayritys. Juuremme on ruotsalaisessa maataloudessa. Meillä on yhteensä 32 työntekijää Skaraborgissa, Östergötlandissa ja Skånessa, ja toimintoja sekä Ruotsissa että Norjassa. DataVäxt on Ruotsin markkinajohtaja täsmäviljelyyn liittyvien hightech-ratkaisujen tuottajana tarjoten mm. GNSS-teknologiaa ja ohjelmistoratkaisuja.

www.datavaxt.se