Viljelysopimukset netissä

Julkaistu 11.01.2017 klo 13.19 | Päivitetty 12.01.2017 klo 10.05

K-maatalouden laatuviljasopimuksen voi tehdä nyt kätevästi myös netti-palvelussamme. Täytä viljelysopimuksen tiedot täällä. Kopio tekemästäsi sopimuksesta lähetetään antamaasi sähköpostiin.

Tee sopimus heti viljelysuunnittelun yhteydessä. K-maatalouden sopimusetu vähintään 20 hehtaarin laatuviljasopimuksille on veloituksetta 5 litran kanisteri Yaravita Mancozin lehtilannoitetta, arvo 50€ (alv 0%). Sopimuslahja 28. helmikuuta mennessä sopimuksen tehneille.

Sopimuslomake netissä » 

Viljelysuunnittelu markkinalähtöisesti

Viljelysuunnitelman perustana ovat tulevan sadon markkinanäkymät. Tämän hetken tietojen mukaan EU:n syyskylvöaloihin ei ole tulemassa suuria muutoksia. Maailman viljantuotanto tulee olemaan jälleen suuri, jos kasvukausi on tavanomainen.

Suomen noin 3,5 miljoonan tonnin sato on kansainvälisesti viljakaupassa määrältään pieni tekijä. Vientierien muodostaminen edellyttää suunnitelmallisuutta ja riittävän suurta kotimaan tuotantoa. Tarvitsemme yli 4 miljoonan tonnin sadon, jotta olemme varteenotettava tekijä kansainvälisillä vilja-areenoilla. Laatu yhdessä tehokkaan tuotannon kanssa ovat mahdollisuutemme viljamarkkinoilla. Panostetaan näihin.

Seuraamme viljamarkkinoita, lue markkinakatasaukset täällä.

Öljykasvit varteenotettava vaihtoehto

Öljykasvien hintanäkymät ovat hyvät. Samalla muistetaan, että EU:n syysöljykasvien kylvöalat jäivät alhaisiksi. Neonikotinoidia sisältävien peittausaineiden käyttö on mahdollista keväällä 2017. Rypsin ja rapsin siementä on saatavissa, joten ne ovat erittäin vahva vaihtoehto ensi kevään kylvöille.

Öljykasvien siemenet »

Suomi kaurantuotannon suurvalta

Suomalaisella kauralla on vahva markkinaosuus Euroopassa. Tuotamme EU:n kaurasta noin 15 % ja elintarvikekaurasta vieläkin suuremman osuuden. Suomalainen laatukaura on tunnettu brändi viljamarkkinoilla. Kauramme käyttöominaisuudet, vaalea väri ja muut yöttömän yön tuomat laatutekijät antavat meille vahvan kilpailuedun.

Kauran siemenet »

Hometoksinit, eliminoi riskit

Hometoksiini riskien hallintaan kannattaa paneutua viljelysuunnittelussa. Keinoja tautiriskin hallintaan:

  • peitatun siemenen käyttö
  • kylvösiemenen uudistaminen
  • viljelykierto
  • älä kylvä kauraa kauransänkeen
  • pui ja kuivaa pienikokoiset jyvät sekä roskat pois sadosta

Edustavan näytteen perusteella viljaerälle etsimme sadon laadun mukaiset markkinat.

Tämän satokauden haasteena ovat olleet hometoksiinit, joita on esiintynyt tavanomaista enemmän. Käytännössä 2/3-osaa sadosta kelpaa elintarvikelaaduksi myös hometoksiinien osalta.

Ota yhteyttä viljanostajaan

{{employee.StoreName.split(' ')[0] +' '+ employee.StoreName.split(' ')[1]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[2]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[0] +' '+ employee.StoreName.split(' ')[1]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[2]}}

{{employee.Title + employee.LastName}}

{{employee.FirstName}}   {{employee.LastName}}

{{employee.Titles}}
gsm. {{employee.DefaultPhone}}
puh. {{employee.AdditionalPhone}}
Lähetä sähköposti @{{employee.TwitterLink}}
{{$select.selected.Name}}